Elma ja fasu

Uutiset 2013

Joitakin poimintoja vuodelta 2013. Vanhat uutiset löytyvät arkistosta.

7.12. Koekausi päätökseen - Viggolle vuoden tittelit
Kauhajoen kenttäkoe päätti koevuoden 2013. Kokeessa oli täysi ryhmä ja kaksi koiraa saavutti tuloksen. Toinen näistä oli kauden komeetta eli Puronperän Ukkoonen, "Viggo".

Viggo ja Jarkko päättivät huikean kautensa NUO 3 -tulokseen. Samalla sinetöityi Vuoden gordoninsetteri ja Vuoden Nuori Gordoninsetteri -pistelaskennan ykköspaikat! Viggon saavuttama pistemäärä oli kaikkien aikojen toiseksi korkein nuoren gordoninsetterin saavuttama pistemäärä.

Samalla sinetöityi myös Puronperän kennelin Vuoden Gordoninsetterikasvattaja -pistelaskennan ykköstila! Ykköstila tuli kaikkien aikojen suurimmalla pistesaaliilla ja sen saavuttivat Viggo, Elma, Olga, Unicka, Unski, Seita ja Usko Eevertti. Lisäksi vielä Tiia saavutti koepalkintoja, mutta näistä ei tullut pisteitä (Pohjoismaiden ulkopuolella saavutettuja tuloksia).

Superonnittelut Viggolle & Jarkolle!

Kiitokset kaikille kokeissa startanneille Puronperän koirien omistajille -
te teette hienoa työtä koirienne kanssa!

Kultamalja-voittaja 2013

Vuoden Gordoninsetteri 2013 & Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2013
KM-13 Puronperän Ukkoonen, "Viggo" ja Jarkko Mannersuo

10.11. Elmalle NUO 1!
Puronperän Unelma eli Elma starttasi isänpäivän kunniaksi Pornaisten kokeessa, joka oli samalla Uudenmaan kanakoiraharrastajien mestaruuskisa.

Elma esitti hienoa hakua ja sai heti ensimmäisessä erässä seisonnan. Pasi antoi nostoluvan ja Elma nosti linnun tarkasti siivilleen. Elma oli hyvin paikallaan linnun siivittyessä ja laukauksen kajahtaessa. Vielä kun jatkokin sujui mallikkaasti, niin Elma palkittiin vihdoinkin himoitulla nuorten luokan ensimmäisellä palkinnolla! 

Rotujärjestön sivuilta:
"Isänpäivänä keli Pornaisissa oli hyytävä kun kaksitoista Ekipagea kerääntyi aamulla ms Turha Toivon metsästysmajalle. Sade, kova tuuli ja linnut, jotka eivät kestäneet seisontaa olivat syitä joilla saattoi selitellä nollia tulostaulussa. Alakulo meinasi vallata ansiokkaasti tuomarina toimineen Matti Juutin.
Onneksi kuitenkin yksi koira toimi nimensä mukaisesti ja näin Puronperän Unelma sekä Pasi Kovanen palkittiin NUO1 -tuloksella.
"

Kyllä tätä olikin jo odotettu... Elma palkittiin myös kokeen parhaana koirana, vaikka ei UKH:n kisaan voinutkaan ottaa osaa.

Onnittelut Elmalle ja Pasille upeasta tuloksesta!
Onnittelut myös kotiin Julialle ja Pirjolle hienosta onnistumisesta!

Elma ja Pasi

Elma ja Pasi ykköstuloksen ratkettua
Tuomarina toimi Matti Juuti

23.10. Unickalle NUO 2
Puronperän Unicka starttasi Tanskassa kenttäkokeessa. Sen haku, vauhti ja tyyli arvosteltiin hyvin korkeaksi (kuten muillakin tämän pentueen koirilla). Unicka sai seisonnan peltopyille ja teki hyvän lintutyön. Tulokseksi tuli UK 2 eli meikäläisittäin nuortenluokan toinen palkinto.

Kaikki ainekset korkeimmalle palkinnolle olivat muuten kasassa, mutta paritoverin kanssa törttöily peltopyyparven kanssa maksoi tällä kertaa yhden pykälän palkintoasteikoissa.

Onnittelut Unickalle ja Lorenzille uudesta tuloksesta!

19.10. Viggolle NUO 2
Puronperän Ukkoosen eli Viggon ja Jarkon vahva koesyksy jatkuu: Kultamalja-voiton, Gordon Racen  hopean ja kahden nuorten luokan ykkösen jatkoksi tuli nuorten luokan kakkonen Lapuan kenttäkokeesta.

Tällä kertaa nosto meni sen verran pitkäksi, että ykkösputki ei saanut jatkoa. Viggo on vahvasti matkalla kohti Vuoden Nuori gordoninsetteri -titteliä.

Onnittelut Viggolle ja Jarkolle hienosta tuloksesta!

Gordon Racessa

Viggo ja Jarkko Gordon Racessa

18.10. S-pentueen velipuoli Tanskanmestariksi
S-pentueen isän Finnvola's Kidin jälkeläiset DK JCH Blacksetter Aldo ja 
DK JCH Vinterdalens Tillaaens, "Tillie" sijoittuivat upeasti Tanskanmestaruuskisoissa: Aldo voitti mestaruuden ja Tillie oli kolmas!

Tämä oli kolmas kerta, kun voitto tuli gordoninsetterille ja ensimmäinen kerta, kun sijoitettujen joukossa oli kaksi gordonia! Kaiken kaikkiaan tässä kovassa mittelössä on sijoitettu vasta kuusi gordoninsetteriä.

Aldon emä on Tanskan Derby-voittaja Åens G. Blackie, joka nykyisin asustelee Norjassa. Tillien emä ruotsalainen SE JCH Åshöjdens Vivi, joka voitti mm. SGSK:n 100-vuotiskisojen voittajaluokan sekä tunturissa että metsässä.

Onnittelut Aldolle & Olelle ja Tillielle & Erikille hienosta menestyksestä!

Uutinen DGSK:n kotisivuilla
Uutinen NGK:n kotisivuilla
Uutinen Åens-kennelin kotisivuilla

Ole & Aldo

Tanskanmestari DK JCH Blacksetter Aldo ja omistaja Ole Halberg

12.10. Hieno menestys Gordon Racessa
Tänä vuonna Gordon Race kisattiin linturikkailla mailla Ylistarossa. Starttiviivalla olivat omat Tatti ja Nenä sekä Olga, Ransu, Rico, Usko, Viggo ja 8-kuukautinen Yaffa eli "Jalo".

Kisa meni kaiken kaikkiaan upeasti: finaaliin saakka kipusivat Olga, Rico ja Viggo. Finaalissa ensin Viggo teki hienon lintutyön ja melkein heti perään Olga. Harmi vain, että fasaania ei saatu tonttiin saakka. Lopputuloksissa Viggo oli kakkonen ja sai vielä nuorten luokan ensimmäisen palkinnon! Olga jäi tästä vain yhden sijan: kisan kolmas ja AVO 2!

Onnittelut Viggolle ja Jarkolle sekä Olgalle ja Janille
sekä tietysti myös taustajoukoille!

Viggo, Olga ja Rico finaalissa

Finaaliin nousi yksi koira Tatin jokaisesta pentueesta vasemmalta:
Jarkko ja Viggo, Jani ja Olga sekä Eero ja Rico

9.10. Kidin jälkeläisistä käyttövalioita
S-pentueen isän Finnvola's Kidin jälkeläiset Blacksetter Aldo ja Vinterdalens Tillaaens, "Tillie", ovat saaneet uusia käyttövaliotitteleitä Tanskassa.

Aldo sai DK JCH -käyttövalioarvosta puuttuvat tuloksen sijoittumalla toiseksi Tanskan metsästäjäliiton voittajaluokan kokeessa.

Tilliellä oli jo DK JCH -titteli ennestään, mutta voittamalla Tanskan kennelliiton kansainvälisen voittajaluokan kokeen se sai puuttuvan vaatimuksen Dansk Brugschampion -tittelistä. Tillie on ensimmäinen narttu DGSK:n lähes 100-vuotisessa historiassa, joka on saavuttanut tämän vaativimman käyttövaliotittelin.

Onnittelut Aldolle & Olelle ja Tillielle & Erikille käyttövaliotittelistä!

Aldo - uutinen DGSK:n kotisivuilla
Tillie - uutinen DGSK:n kotisivuilla
Aldo - uutinen NGK:n kotisivuilla
Tillie - uutinen NGK:n kotisivuilla

PS. Wanha herra Beckham sijoittui uransa viimeisessä startissa VOI 5.!!!

Aldo ja Ola

Uusi Tanskan käyttövalio Aldo ja kasvattaja & omistaja Ole

5.10. Unski ja Olga palkinnoille
Joroisten kenttäkokeeseen osallistui kaksi Tatin jälkeläistä: ensimmäisestä O-pentueesta oleva Olga avoimeen luokkaan ja viimeisestä U-pentueesta oleva Unski nuorten luokkaan.

Molemmilla oli päivän mittaan useampikin lintutilanne ja aineksia ihan korkeimmallekin palkinnolle. Tänään ei kuitenkaan aivan kaikki mennyt nappiin, mutta silti molemmille hienosti kolmospalkinnot.

Onnittelut palkinnoista Unskille ja Markolle sekä Olgalle ja Janille!

Palkittuja

Sekä Unski että Olga pokkasivat palkinnot Joroisten kenttäkokeesta

2.10. Beckhamin jälkeläisestä käyttövalio
U-pentueen isän Nørre Løgums Beckhamin tytär Østjyllands PB Inez oli 28.9. DGSK:n syksyn voittajaluokan kakkonen ja tämä täytti Tanskan käyttövaliotittelistä puuttuvan vaatimuksen eli siitä tuli DK JCH! 

Inez on Lorenzin astutuspentu Hammarkleiva's Ze-Pil:stä. Erityisen hauskaa valioituminen oli myös sen takia, että vuosien varrella on ollut paljon yhteistyötä Inezin kasvattajien kennel Østjyllandin omistajien kanssa - etenkin Sørenin ja Antonin. Aikaisemmin samasta pentueesta on tullut käyttövalioksi jo DK JCH Østjyllands PB Fie.

Onnittelut Inezille, Lindalle ja Lorenzille käyttövaliotittelistä!

Uutinen DGSK:n kotisivuilla
Tulokset DGSK:n kotisivuilla
Koekertomus DGSK:m kotisivuilla

PS. Samassa kokeessa oli muuten vanha herra Beckham kolmas uransa viimeisenä koesyksynä! Kokeessa starttasi lähes 30 voittajaluokan koiraa. 

Lorenz ja Inez

Uusi Tanskan käyttövalio Inez ja Lorenz

22.9. Viggo Kultamalja-voittaja ja Usko viides!
Hienosti sujuneen karsinnan jälkeen odotukset olivat korkealla Kultamalja-finaalin suhteen, mutta ihan kaikkea voi sattua Kultamaljassa...

Sekä Usko että Viggo hakivat hyvin. Aamupäivällä koiria rankattiin iltapäivän kuuden koiran finaalia varten. Viggolla olivat osakkeet hyvässä jamassa. Sen sijaan Usko oli putoamisuhan alla, mutta hyvä kolmas erä nosti osakkeet niin, että Usko starttasi sijalta 5 ja Viggo sijalta 4 iltapäivään.

Iltapäivän pareissa Uskon paritoveri tönki linnun ylös ja pieni peräänmeno ei nostanut osakkeita, Sen sijaan Viggo hallitsi suvereenisti hakueräänsä ja voitti paremman hakunsa ansiosta linnut, teki täydellisen lintutyön ja pysähtyi melko hyvin vielä paikalleen. Kun finaalissa ei vastaavaa suoritusta muille koirille tullut, julistettiin Viggo

Kultamalja-voittajaksi 2013!

Tämä on 1948 aloitetun Kultamalja toinen gordoninsetterivoitto. Vielä, kun Usko täydensi päivän viidennellä sijallaan, niin juhlinta saattoi alkaa!

Superonnittelut Viggolle & Jarkolle sekä Uskolle & Sepolle -
teitte päivästä ikimuistoisen!

Teillä on upeat koirat ja olette tehneet hienoa työtä!

Tulokset rotujärjestön nettisivulla
Uutinen rotujaoksen nettisivulla

Juttu ja kuvia Kultamaljasta

Kultamalja-voittaja 2013

Kultamalja-voittajat 2013
KM-13 Puronperän Ukkoonen, "Viggo" ja Jarkko Mannersuo

Video finaalin huipentaneesta lintutyöstä

21.9. Usko ja Viggo Kultamaljafinaaliin!
U-pentueen koirat osallistuivat Kultamaljakarsintaan perjantaina 20.9. Pentue on ollut lupaava ja oli lupa odottaa tuloksia...

Usko Eevertillä ja Viggolla karsinnat sujuivat hyvin. Uskolla heti ensimmäisessä erässä täydellinen lintutilanne ja toisessakin linnut. Viggolla aamupäivän viimeisessä erässä hyvä tilanne ilman avancea, mutta iltapäivän ensimmäisessä erässä se korjasi heti tekemällä täydellisen lintutilanteen!

Elman karsinta typistyi aamupäivään. Ryhmä ei tavannut yhtään lintua. Unski pääsi iltapäivään, mutta ei pidemmälle.

Tänä vuonna Kultamaljassa jaettiin myös nuorten luokan laatupalkintoja. Päivän suoritusten perusteella Viggo sai NUO 1!  Myös Uskolle olisi annettu ykkönen, mutta koiralla ei ollut näyttelytulosta - melko hyvin Sepolle elämänsä ensimmäisessä startissa! Nämä molemmat koirat etenivät sunnuntain Kultamaljafinaaliin!

Seita osallistui lauantaina 21.9. Derby-karsintaan. Seita metsästi reippaasti, lintutilanne, mutta valitettavasti nouto ei tällä kertaa sujunut ja tulokseksi AVO 3 - ei jatkoon.

Onnea Uskolle & Sepolle sekä Viggolle & Jarkolle -
lykkyä tykö sunnuntain finaaliin!

U-pentue

U-pentue Kultamaljassa vasemmalta:
Elma ja Pasi, Usko ja Seppo, Unski ja Marko sekä Viggo ja Jarkko

26.8. Ekipage
Rotujärjestön jäsenlehti Ekipage kopsahti postilaatikkoon. Lehdessä oli joitakin kiinnostavia juttuja. U-pentueen koirien omistajat tuntuvat kunnostautuvat kynäilijöinä... Alla linkit juttuihin Tanskan kevätkokeesta sekä erikoisnäyttelystä.

Tanskan valloitus 1. sivu - Tanskan valloitus 2. sivu

Erikoisnäyttely 1. sivu - erikoisnäyttely 2. sivu

Kiitokset kiitoksista!

Tanska

 

3.8. Ransulle toinen SERT ja ROP
Ransu kävi elämänsä toisen kerran näyttelyssä aikakoirana. Edellisellä kerralla viime kesänä tuli sertifikaatti ja nyt ei mennyt sen huonommin! Tällä kertaa tuomarina oli Eeva Anttinen.

Aika huimalla onnistumisprosentilla Ransu kiertää näyttelyitä... Kovin kaukaa haettu ei ole Jussin toteamus: "Saishan näitä, kun vain ehtis kiertää näyttelyitä!"

Onnittelut Ransulle ja Mäkisille toisesta sertistä!

Ransun eka serti

29.7. Pentutapaaminen ja koulutusleiri
Puronperän vuotuinen pentutapaaminen pidettiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.7., kuten jo niin monena vuotena aikaisemmin.

Koulutusleiri oli taas todella suosittu: ihmisiä oli paikalla ainakin kolmisenkymmentä ja koiria laskin jossakin vaiheessa ainakin 19 gordonia, vaikka viime hetken poisjääntejäkin luonnollisesti tuli. Majoitustilat riittivät juuri ja juuri kolmen vuokramökin, asuntoauton sekä oman talon avulla. Taitaa olla kyseessä Suomen suurin vuotuinen gordonitapaaminen!

Tänä vuonna osanottajat olivat lähinnä Y- ja V-pentueiden koiria ja omistajia, mutta myös O- ja T-pentueen edustajia oli paikalla (sekä lisäksi omat N-, R- ja S-pentueiden koirat). Koirat olivat siis hyvin nuoria, mutta lähes kaikkien suoritukset olivat kuin aikakoirilla!

Suurkiitokset kaikille osallistujille - hauskaa oli!
Jatkakaa samaan malliin!

Pentutapaaminen

Kuvaan ehtinyttä pentutapaamisjoukkoa vasemmalta:
Yoda ja Samu; Vito ja Olli-Matti; Turo ja Tomi; Nenä, Rihla, Tatti, Seita, Vattu ja Myrtti; Milla ja Tapio; Vilma ja Kari; Valtteri ja Jari; Yara ja Kari; Figo ja Timo; Jalo ja Pekka; Olga ja Jani sekä Vihtori ja Niklas
Kuvasta puuttuvat ainakin Jörni ja Sakari, Taiska ja Kauko sekä koko joukko yleisöä.

8.6. Erikoisnäyttelyssä menestystä
Rotujärjestön Kanakoirakerho-Hönshundssektionen ry:n erikoisnäyttely pidettiin totuttuun tapaan Lapualla. Tuomarina oli Raimo Louhio.

Tänä vuonna tähän vuoden kovimpaan näyttelyskabaan oli ilmoittautunut mahtava määrä eli kaikkiaan 28 gordoninsetteriä, joista peräti 11 kappaletta puronperäläisiä! Tosin lopulta osallistujia oli edellisvuoden tapaan 10 koiraa. Harmittavasti T-pentueen koirat täyttivät näyttelyä edeltävänä päivänä 2 vuotta ja joutuivat näin osallistumaan avoimeen luokkaan.

T-pentueen syntymäpäivän kunniaksi suurin osa kokoontui meille ja pidettiin seisontaharjoituksia koirille. Samalla viimeisteltiin koiria näyttelykuntoon. Akun kanssa oli käydä vahinko, mutta hienohan siitäkin lopulta tuli!

Uroksista osallistujia olivat junnut Ukkoonen eli "Viggo" ja Unski, avoimeen luokkaan Teutor eli "Freddy", Thunder eli "Turo" ja käyttöluokassa Rico. Narttupuolella  Odessa eli "Pimu" puolusti viime vuoden voittoaan. Mukana olivat myös edellisen sisko Oodi, Taiga, Taiska sekä Raidi.

Louhio oli melko tiukkana arvosteluissaan, mikä oli näkynyt jo edellisten rotujen arvosteluissa. Silti nuoriso sai melko hyvät arvostelut ja starttiluvat syksyn kokeisiin.

Vanhemman kaartin näyttelyarvosteluissa tuli jonkin verran ailahteluja, mutta kivasti kuitenkin Rico, Pimu ja Taiska saivat laatuarvostelun erinomainen sekä Freddy ja Turo hienosti laatuarvostelut erittäin hyvä. Lisäksi kaikki kolme erinomaisen saanutta saivat SA:n (sertifikaatin arvoinen).

Urosten voittoon nousi lopulta Markon Aku (Åens Sam), Y-pentueen isä Alfred, "Tiko", oli kakkonen ja Rico kolmas. Rico oli ROP-käyttökoiraa valittaessa kakkonen.

Narttujen kisa meni myös kivasti: Pimu esiintyi hieman vaisusti, mutta sen sijaan Taiska oli pirteä ja esiintyi tyylikkäästi. Lopulta Taiska oli narttujen kakkonen ja sai varaSertifikaatin sekä Pimu puolusti mallikelpoisesti viime vuoden sijoitustaan neljännellä sijalla.

Puronperän kennel sai ainoana kolmesta ilmoittautuneesta kennelistä kasvattajaryhmän kasaan (ryhmän koirien pitää saada vähintään EH). Tasokin oli hyvä, sillä yhtä lukuun ottamatta kaikilla oli laatuarvostelu erinomainen. Ryhmän muodostivat "perinteiseen tapaan" kaksi urosta ja kaksi narttua: Freddy, Rico, Pimu ja Taiska - kolmesta eri pentueesta. Ryhmä sai hyvän arvostelun ja kunniapalkinnon. Näin ollen se jatkoi BIS-kehään ja oli lopulta BIS-kasvattajakilpailun kolmas.

Kiitokset osallistuneille puronperäläisille ja onnittelut menestyneille -
etenkin Akulle ja Oikarisille!

Ensi vuonna uudestaan!

Kuvia erikoisnäyttelystä

Freddy - Rico - Pimu - Taiska

Puronperän ROP-kasvattajaryhmä vasemmalta:
Freddy, Rico, Pimu ja Taiska

4.5. Noutokisassa hienoja sijoituksia
Gordoninsetterijaoksen kevättapaaminen pidettiin jälleen Uuraisilla. Lauantaina oli vuorossa perinteinen noutomestaruuskisa.

Nuortenluokassa Elma ja Viggo hoitelivat homman kotiin: tällä kertaa Elma oli ykkönen ja Viggo kakkonen. Avoimessa sarjassa viime vuoden mestari Rico teki jälleen hienoa työtä: tällä kertaa tuli pronssia.

Onnittelut hienosta menestyksestä Elmalle, Viggolle ja Ricolle
- sekä omistajille!

Nuortenluokan palkitut

Nuortensarjalaiset 2. Viggo ja Jarkko sekä 1. Elma ja Pasi

2.5. Puronperän kennel 30 vuotta
Puronperän ensimmäisestä pentueesta on kulunut 30 vuotta. Tämä oli suomenajokoirapentue ja tässä pentueessa oli mm. FIN KVA FIN KVA-K FIN MVA Puronperän Hemppa - Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen kolmoisvalio suomenajokoirissa (jänis-, kettu- ja muotovalio). Tasavuosien täyttymistä juhlittiin Espanjassa...

28.4. Tiia voittoon Saksassa
Tiia starttasi 27.4. Saksan gordoni- ja englanninsetterikerhojen yhteisessä kevätkokeessa. Ensimmäisenä se osallistui nuorten luokan kokeeseen, Jugend-Anlage-Prüfung, JAP. Tiia teki jälleen kerran loistavaa työtä ja sai
1. Excellent/17 p. ja voitti luokan!

Seuraavana päivänä oli hieman toisenlainen nuortenluokan koe, International Derby couple. Päivä ei mennyt aivan edellisen malliin, mutta silti tulokseksi CQN (= Certificate de Qualités Naturelles).

Onnea Tiialle ja Lidijalle - jälleen hienoa jälkeä käyttökokeissa!

Juttu rotujärjestön sivuilla

Tiia

Tiia teki hienoa jälkeä kevätkokeissa

22.4. Kuvaustuloksia
Sälli ja Sheriffi, "Eetu" ovat käyneet lonkka- ja kyynärkuvissa. Molemmilla oli puhtaat kyynärpäät eli 0/0. Sälli sai lonkkakuvaustuloksen B/B ja Eetu D/D.

Sälli poseeraa

19.4. Janista Vuoden gordoninsetteriharrastaja
Gordoninsetterijaos on valinnut Janin Vuoden Gordoninsetteriharrastajaksi. Juttu Janista oli Ekipagessa (alla).

Onnittelut Janille!

Janista Vuoden Gordoninsetteriharrastaja

20.4. Rico ja Elma näyttelyssä
Elma kävi hakemassa 14.4. starttiluvan. "Elämän ensimmäinen ja viimeinen näyttely" tuotti JUN T -tuloksen. Tällä pääsee hamuamaan palkintoja syksyn kokeissa...

Rico oli 20.4. astetta vakavammalla mielellä näyttelyssä. Tuloksena oli käyttöluokan erinomainen eli "sileä ykkönen". Hienosti kuitenkin!

6.4. Elmalle ensimmäinen koepalkinto
Tanskan Gordoninsetterikerhon (Dansk Gordon Setter Klub) pääkoe pidettiin 5.-7.4. Sjællannissa Holdbækissä. Olimme pienellä ryhmällä matkassa tutustumassa tapahtumaan. Mukana olivat Viggo ja Jarkko, Unski ja Marko, Elma ja Pasi sekä minä Seitan ja Ricon kera.

Puronperän Unelma eli tuttavallisemmin "Elma" sai hienosti nuorten luokan, "ungdoms klasse", toisen palkinnon, UK2. Ykkönenkään ei ollut kaukana: Elma teki lintutyön heti erän alussa ja tuomari halusi nähdä vielä avoimen maaston hakua. Elma haki todella hienosti. Valitettavasti eteen osui rusakko, jota se kunnioitti hienosti. Tuomari en kuitenkaan nähnyt rusakkoa ja erän jatkuessa Elma haisteli pari kertaa maajälkeä, mikä riitti tuomioon: "tyyli ei riitä ensimmäiseen palkintoon".

Samassa kokeessa U-pentueen puoliveli Vajskær Abidal/Robert Paulsen oli sunnuntain nuorten kilpailuluokan kakkonen. Lisäksi S-pentueen puoliveli Blacksetter Aldo/Ole Halberg sai avoimen luokan kakkosen sekä oli voittajaluokassa viides.

Olosuhteet perjantain ja lauantain kokeissa olivat ajankohtaan nähden kylmät ja tuuliset. Ruotsista ja Norjasta oli paikalla useita koiria, mutta ne eivät saaneet yhtään tulosta näinä kahtena päivänä, mikä kertoo talvisista olosuhteista lähteneiden koirien sopeutumisvaikeudesta Tanskan kevätkokeiden olosuhteisiin.

Nyt molemmat nartut U-pentueesta on palkittu kokeessa, vaikka ovat vasta 12 kk:n ikäisiä. Uroksillakaan koepalkinto ei ole kaukana...

Onnittelut Elmalle, Pasille, Julialle ja Pirjolle - hieno aloitus!

Kiitokset reissuporukalle - kivaa oli!

Kiitokset myös Jan, Linda ja Lorenz - 
oli kiva taas nähdä ja olitte todella ystävällisiä!

Kuvia reissusta tulee piakkoin

Pasi ja Elma

Pasi ja Elma poseeraamassa kokeen jälkeen

2.4. Unickalle nuorten kakkonen
Puronperän U-pentueesta Tanskaan viety narttu Puronperän Unicka aloitti koeuran kivasti: heti ensimmäisestä startista tuli plakkariin nuortenluokan kakkostulos (UK 2).

Unicka on vasta 12 kuukauden ikäinen, joten aikaa kisailla nuortenluokassa on vielä runsaasti. Unicka on astutuspentu yhdistelmästä Imingens Et Datter, “Tatti” Nørre Løgums Beckham. Pentue on osoittautunut käyttöominaisuuksiltaan lupaavaksi ja muiltakin pentueen koirilta on lupa odottaa koepalkintoja. Unickan omistaa Lorenz Clemmesen Tanskasta.

Unicka on kolmas ulkomailla palkittu Puronperän-kennelin kasvatti. Aikaisemmin kasvatit ovat yltäneet palkinnoille Saksassa ja Venäjällä.

Onnittelut Unickalle, Lorenzille ja perheelle!

Lorenz ja Unicka

Lorenz ja Unicka

17.3. Etelä-Pohjanmaan Kennelpiirin vuosikokous
Etelä-Pohjamaan Kennelpiirin vuosikokous pidettiin Seinäjoella. Kokouksessa minut palkittiin piirin hopeisella ansiomerkillä. Rajamäen Antti totesi, että siitä tietää olevansa vanha, kun näitä alkaa sadella...

Prenikka

16.3. Janista Vuoden Gordoninsetteriharrastaja 
Virallisen rotujärjestön, Kanakoirakerho-Hönshundssektionen ry:n vuosikokouksessa Jani palkittiin Vuoden Gordoninsetteriharrastajana ja Seita Vuoden Nuorena Gordoninsetterinä.

Onnittelut Janille ja perheelle!

Juttu palkintojenjaosta KKK-HHS ry:n kotisivuilla

Tarja ja vati

Tarja hoiteli jälleen palkintojen ja kunniakirjojen jakamiset

16.-17.2. Maaliskuun koulutusleiri
Toinen kevättalven koulutusleireistä pidettiin upeissa keleissä: aurinko paistoi ja hanki kantoi melko kivasti. Treeneihin osallistuivat mm. nuoret Upi, Elma, Viggo, Unski, Usko ja Taiska sekä hieman vanhemmat avoimen luokkalaiset Sälli ja Rico. Sparrausapua antoivat myös Rihla ja Seita.

Tällä kertaa keskityttiin seisontojen lisäksi parihakuun. Kokemattomimmilla koirilla seisonnat alkoivat kestää ja kokeneemmat saivat harjoitella säestämistä ja hieman vaativampia juttuja.

Kiitokset osallistujille - hienoja koiria ja isäntiä!
Jälleen kerran kiva viikonloppu!

Lasti

Matkalla treenimaastoon

17.3. Rico näyttelyssä
Rico osallistui Halsuan ryhmänäyttelyyn. Tulokseksi tuli käyttöluokassa H (hyvä). Pienoinen pettymys, sillä edellisellä kerralla tuli SA. Rico esiintyi hienosti, mutta tuomari arvosti erityyppistä gordonia.

10.3. Taiga näyttelyssä
Taiga osallistui Juuan ryhmänäyttelyyn. Tulokseksi tuli kivasti NUO EH (erittäin hyvä). Ritvan debyytti näyttelykehässä sujui kivasti. Arvostelussa oli, että Taigan pitää vielä kehittyä hieman lisää korkeimman palkinnon saavuttamiseksi.
Hieno suoritus!

8.3. V-pentue
Olga teki jälleen kellontarkkaa työtä ja synnytti V-pentueen laskettuna päivänä tiistaina 5.3. Ihan "aikuisten oikeasti" synnytys meni osittain vielä seuraavankin vuorokauden puolelle, mutta koiranpennut rekisteröidään yhdelle päivälle, joten V-pentueen syntymäpäiväksi tuli 5.3.

Aamulla Jani soitteli lämmön pudonneen, joten hyppäsin tien päälle ja kohta olin Joensuussa. Apuani ei kylläkään tarvittu, sillä Olga ja Piiroiset hoitelivat synnytyksen suvereenisti. No, kävin kuitenkin paikan päällä toteamassa, että kaikki sujuu hienosti ja pentue on upea!

Kuvia synnytyksestä tulee piakkoin...

PS. Ai, niin... Kaikkien aikojen ennätyspentue!

Olga ja pennut

Emä ja ennätyspentue

19.2. Juttuja Ekipagessa
Kevään ensimmäinen Ekipage-lehti kopsahti postilaatikkoon. Lehdessä oli mm. S-pentueen isän Finnvola's Kidin jälkeläisistä ja Vuoden Gordoninsetteri -kisan tuloksia.

Ekipage 1/2013

9.-10.2. Helmikuun koulutusleiri
Kevättalven koulutusleireistä ensimmäinen järjestettiin menneenä viikonloppuna. Treeneihin osallistuivat mm. Elma, Viggo, Unski, Eetu, Tenu ja Seita.

Tällä kertaa keskityttiin fasaaniseisontoihin ihan verellisissä merkeissä. Jokaisen koiran yli taidettiin jokunen fasaani ampua. Koirat pelasivat uskomattoman hyvin, vaikka ikää ei näillä ihan huimasti olekaan!

Kiitokset osallistujille - kivaa oli!

Kuvia lauantailta tästä linkistä

Viggo ja Unski

Viggolla lintu piikissä ja Unski säestää
Veljeksillä ikää 11 kuukautta...

Tenu ja Sheriffi

Tenun ja Eetun parihaun tuloksena koirat seisoivat lintua rinnakkain
Eetu on vasta täyttänyt kaksi vuotta ja Tenu täyttää saman kesällä

4.2. Y-pentue
Kovasti odotettu Y-pentue syntyi aavistuksen etuajassa. Avautumisvaihe kesti melko pitkään ja tuntui tuskaiselta, mutta ensisynnyttäjäksi Rihla oli yllättävän rauhallinen ja synnytys sujui kivasti. Se jopa hieman torkahti ja söi pentujen tekemisen lomassa.

Kuvia synnytyksestä -> täältä

Rihla ja pennut

Emä ja pennut synnytyksen jälkeen

31.1. Seitasta Vuoden Nuori Gordoninsetteri
Virallisen rotujärjestön Kanakoirakerhon gordoninsetterijaos julkisti vuoden gordoninsetterivalinnat. Pisteissä oman kennelin koirat menestyivät todella upeasti: kaikkiaan seitsemän kennelin koiraa (+Tatti) ylsivät pisteille ja loppupisteissä Olga oli toinen, Seita kolmas ja Rico neljäs.

Seita saavutti Vuoden Nuori Gordoninsetteri -tittelin. Rico oli toisen vuoden peräkkäin Suomen paras gordoniuros valintapisteissä.
Muuta kivaa vuoden mittaan olivat mm. Ricon noutomestaruus, Pimun erikoisnäyttelyvoitto - sekä Nenän mestaruus!

Puronperän kennel jäi toiseksi pisteen erolla Vuoden Kasvattaja -pisteissä. Syynä oli, ettei Pohjoismaiden ulkopuolisia tuloksia hyväksytä pistelaskentaan. Tiian Saksasta ja Sundance Kidin Venäjältä saamien koepalkintojen kera kennel olisi ollut ylivoimainen voittaja...

Kiitokset kaikille aktiivisille kasvattien omistajille!
Tänä vuonna taas kuono kohti raikasta uutta tuulta!

Seita Vuoden Nuori GS

Seitasta tuli Vuoden Nuori Gordoninsetteri
Se seurasi siis Tatin ja Rihlan viitoittamaa polkua...

28.1. Ultrassa
Kerrankin ultraus osui oikeaan aikaan, kun Jani käytti Olgaa ultrassa. Sikiöt olivat sopivan kokoisia ja niitä ole helppo saada kuvaan. Näyttäisi tulevan vähintäänkin normaalikokoinen pentue... Kuukauden päästä se vihdoin nähdään!

Ultrassa

Yhdessä kuvassa jopa neljä pentua yhdellä kertaa!

26.1. Puronperän talvitreenejä
Puronperän talvitreenien merkeissä järjestetään alkuvuoden aikana kaksi eri koulutusviikonloppua: 9.-10.2. sekä 16.-17.3.

Näistä ensimmäiseen treeniviikonloppuun on tarkoitus hankkia joitakin fasaaneja harjoitusvastustajiksi ja pudotettaviksi. Molempina viikonloppuina koulutetaan koiria linnuilla sekä parihakua maastossa tai jos lunta on liikaa, niin jäällä.

Mökit on alustavasti varattu lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi, mutta perjantaistakin lähtien on majoittuminen mahdollista. Hinnaksi tulee about 20-30 € per ekipage sekä ensimmäisessä koulutuksessa fasut. Jos joku haluaa tulla perheen kera, niin toinenkin mökki saadaan käyttöön.

Paikkoja jaellaan ilmoittautumisjärjestyksessä! Päivän lyhyydestä & kuljetuksista johtuen mukaan otetaan vain puolisen tusinaa koiraa.

Narri piikkaa fasua

Viime vuoden loppiaisena lintuja pudoteltiin oikein urakalla

22.1. Tenu leikkauksessa
Tenun sylkirauhanen oli päässyt vahingoittumaan luunsyönnin yhteydessä (?). Se turposi niin, että kieli ei meinannut mahtua suuhun. Niinpä edessä oli pikainen leikkaus ja kohta taas tilanne oli kunnossa. Toivotaan, että nuorimies paranee pian ja on kohta taas treenikunnossa!

21.1. Sagan lonkkakuvaustulos
Sagan virallinen lonkkakuvaustulos tuli Kennelliitosta: D/C. Pentueesta on nyt kuvattu kolme koiraa tuloksilla B, C ja D. Ei ihan niin hyvä kun toivoisi, mutta pidetään peukkuja, että koirat elävät terveen elämän.

Potilas

Tenu toipuu leikkauksesta

11.1. Ultrassa
Sen verran on kiirettä pitänyt, että sain vasta nyt järjestettyä ultrassa käynnin Rihlan kanssa. Pennut olivat jo isoja ja oli hieman vaikea laskea, mutta niitä vaikutti kuitenkin olevan paljon eli iso pentue on tulossa!

Viime viikolla Rihla heittäytykin jo syömättömäksi, joten tutut tiineyden merkit olivat nähtävissä. Tällä viikolla ruoka onkin sitten kelvannut normaalia paremmin. Joten luottavaisin mielin suuntaan katseeni kuukauden päässä odottavaan synnytykseen.

Pentu kuvassa

Kuvassa näkyy hyvin yksi tulevista pennuista

6.1. V-pentue laitettu alulle
Olgan juoksun alkaminen venähti viime vuoden lopulle, sillä juoksun kierto oli yli kuukautta normaalia pidempi. Lopulta kuitenkin Jani perheineen pääsi astutusreissulle Ruotsiin ja Walther astui Olgan 1.-3.1. Pentujen pitäisi syntyä ihan maaliskuun alussa.

Astutus onnistui hienosti. Toivottavasti pitkän matkan tuloksena on reipas V-pentue. Pentujen luovutusajankohta on huhtikuun lopussa.

Kuvia reissulta

Walther x Olga

Stina ja Jani pitelevät Waltheria ja Olgaa toisen astutuksen jälkeen

1.1. Menestyksekäs vuosi 2012
Mennyt vuosi 2012 jää mieleen monista kivoista tapaamisista, mutta ennen kaikkea Puronperän kennelin koirien hienoista menestyksistä. Jälleen kerran omat kasvatit napsivat kaikki kolme viime vuoden tärkeintä gordonivoittoa.

Kahdesti tämä on osunut koirilleni yhden vuoden aikana: Kone voitti kaikki kolme kisaa saman vuoden aikana 2005 ja 2008 voitot tulivat kolmella eri koiralla: Nenällä, Koneella ja Tatilla; lisäksi Hyrsky voitti nämä kaikki mestaruudet eri kalenterivuosina. Oman kennelin kasvateista vuonna 2010 mestaruudet voittivat Nenä, Narri sekä Rihla.

Tänä vuonna mestarit olivat: Rico ja Eero noutomestareina, Pimu ja Seppo erikoisnäyttelyn voittajat sekä Nenä voitti tällä kertaa Gordon Racen.

Rico - Pimu - Nenä

Mestarit mallia 2012 vasemmalta:
noutomestari Puronperän Rico
erikoisnäyttelyn BIS Puronperän Odessa, "Pimu"
Gordon Race -voittaja Puronperän Nenä

Erikoisnäyttelyssä

Erikoisnäyttelyn Puronperän-poppoota
Vuoden mittaan tapahtui paljon erilaista muisteltavaa sekä menestyksiä erilaisissa kisoissa. Alkuvuoden "merkittävin" tapahtuma lienee U-pentueen syntymä sekä kevättapaaminen noutokisan kera.

Erikoisnäyttely oli huima menestys: siihen osallistui kokonaista 10 Puronperän kennelin koiraa ja koirat saivat todella hyviä arvosteluja. Kirsikkana kakun päällä oli Pimun ja Sepon ROP, mutta myös kaksi muuta "vanhaa" koiraa eli Oodi ja Rico menestyivät hienosti. Monista nuorista on tulossa todella lupaavia myös näyttelypuolella. Ai niin, Puronperän kennelin kasvattajaryhmä oli jälleen ROP-KASV 1 & KP!

Heinäkuun lopussa pidettiin perinteinen pentutapaaminen ja koulutusleiri sekä vuoden mittaan satunnaisia treenejä.

Kultamalja-karsinnassa oli hieno osanotto S- ja T-pentueen koiria. Saralla ja Jonilla kisa meni upeasti ja se selvitti lintutyöllä tiensä finaaliin saakka!

Koekausi oli muutenkin hieno: kaikkiaan seitsemän kasvattia nousi Vuoden GS -pisteille. Tämä oli kaksi koiraa enemmän kuin seuraavalla kennelillä. Loppupisteissä Olga oli toinen, Seita kolmas ja Rico neljäs. Seita saavutti Vuoden Nuori Gordoninsetteri -maininnan. Rico oli toisen vuoden peräkkäin Suomen paras gordoniuros koepuolella.

Kuten jo tuli mainittua, Nenä voitti Gordon Racen. Hauskaa kisassa oli se, että Tarja starttasi elämänsä ensimmäisen kerran ja oli Tatilla kisan kakkonen. Historian ensimmäinen kaksoisvoitto! Vuoden aikana koepalkinnoille nousivat myös Venäjällä Sundance Kid ja Saksassa Tiia.

Vuoden suurin saavutus oli ehdottomasti Olgan saavuttama Suomen Muotovalion arvo! Edellisestä vastaavasta tittelistä ehti kulua 6 v 2 kk ja 2 vrk! Edellinen oli Kone ja tätä ennen Hyrsky. Nämä kolme ovat ainoat Suomen Muotovalio -gordoninsetterit tällä vuosituhannella.

Kuten aina, vuoden upein asia on ehdottomasti ollut omien kasvattieni menestys ja se, että olen nähnyt koirien ja isäntien onnistumisia.
Jatkakaa samaan malliin!

Kiitokset kaikille Puronperän-koirien omistajille aktiivisesta osallistumisesta sekä upeasta hengestä!
Olette tehneet hienoa työtä - SUURKIITOS!

Pentutapaamisjoukkoa

Kuvaan ehtinyttä pentutapaamisjoukkoa vasemmalta:
Aku, Unski ja Marko; Sälli, Juha ja Anu; Freddy ja Pasi; Taiga, Ritva ja Marko; 
Seita, Nenä, Rihla ja Tatti; Taiska ja Kauko; Tami ja Vesa sekä Turo ja Tomi
Kuvasta puuttuvat ainakin Elma, Ansa, Usva, Aivi, Viggo, Sara ja Aarre.

  Kultamaljakisaajat

S-pentueen ja T-pentueen sessut yhteiskuvassa ennen Kultamalja-starttia vasemmalta: Tami ja Vesa, Taiga ja Marko, Tenu ja Jarno, Saga ja Seppo, Seita, Sara ja Joni, Eetu ja Tuomas, Sälli ja Juha sekä Taiska ja Kauko

Suomen Muotovalio!

Vuoden kovin saavutus!

Omat koirat palkinnoilla

Omat koiratkin nousivat palkinnoille vuonna 2012. Tärkeimpiä saavutuksia:
Seita 3 * NUO 2, E-P:n mestaruuskisan 3. & Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2012
Nenä Gordon Race -voittaja 2012
Tatti Gordon Race 2.

Seita starttasi viidesti ja oli neljästi palkittujen joukossa;
Tatti palkittiin molemmissa starteissaan

 

Uutiset

Tapahtumakalenteri