Rihla tunturissa

Puronperän Rihla

Tatin ensimmäisestä O-pentueesta en jättänyt kotiin yhtään pentua. Tuolloin talossa oli neljä koiraa ja se oli ihan riittävästi. Asia jäi kuitenkin harmittamaan ja kun kävi selväksi, että oli aika luopua Hyrskystä ja Koneesta, päätin teettää Tatilla pennun itselleni.

Halusin itselleni N KVA Rørosviddas's Tzarekin sukuisen pennun. Tzarekin jälkeläisistä huomio kiinnittyi lupaavaan urokseen Bascoon, josta tuli R-pentueen isä. Tästä pentueesta meille jäi kotiin Rihla.

Rihla oli saanut kaikki jahtikoiran tarvitsemat ominaisuudet: hyvä luonne ja hermot, erinomainen oppimiskyky, herkkä seisontakynnys ja hyvä hajuaisti. Rihla seisoi lintua ihan pienestä saakka. Se taisi olla noin kuukauden ikäinen, kun näytin pennuille ensimmäisen kerran lintua. Noutoharjoitukset on tehty suunnilleen kolmikuukautisesta saakka fasaanilla.

Luonteeltaan Rihla oli iloinen veitikka - hieman liiankin iloinen, sillä se piiskasi häntänsä puolivuotiaana ovenpieliin rikki ja seinät olivat siitä lähtien parisen kuukautta aika ajoin veripirskeillä... Rihla rakasti kaikkia ja kaikki rakastavat Rihlaa! Ihan loppuun saakka se toi kenkiä tarjolle halukkaille ja sellaisen se sai myös mukaansa...

Kilpailu-ura käynnistyi ruusuisissa merkeissä: Gordoninsetterijaoksen noutokisassa se oli toinen nuorten sarjassa, sai heti ensimmäisessä näyttelyssä erittäin hyvä -arvostelun ja syksyllä vielä kokeessa NUO 2:n & kruunattiin Gordon Race -voittajaksi 2010! Niinpä siitä tuli Nuori Gordoninsetteri 2010.

Noyrä ja varma metsästyskoira!

- - - - -

Rihlan tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Rihlan tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa

Wikipediassa lisää

Rihlasta löydyy lisää kuvia Instagamista

Rihla

Rihla 4.4.2009-9.11.2022

Rihla seisoo

Rihla seisoo lintua 6 viikon ikäisenä

Rihla noutaa

Rihla noutaa fasaaninpoikasta kolmikuukautisena

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri