Hyrsky seisoo peltopyitä syyskuussa 2000

FIN DK MVA Opendora's Dark Dryad - "Hyrsky"

Hyrsky syntyi 6.6.1997 Parviaisen Markun Dooran ja Malinieman Mikan Nikon pentueeseen. Pentu oli varattu jo puolitoista vuotta aikaisemmin ja kytö saada uusi metsästyskoira oli todella kova! Kun pentu saapui, oli se uusi askel seisovien kanakoirien saralla ja olin löytänyt oman rotuni.

Hyrsky seisoi jo pienestä pitäen: ensimmäisen riekon ammuin sille seisonnasta ja korrektista lintutyöstä (ei tosin noutoa) lokakuussa 1997 Hyrskyn ollessa noin 4½ kuukauden ikäinen. Varsinaisesti mikään poikkeuksellisen varhaiskypsä se ei kuitenkaan ollut, vaan lintutöitten taso ailahteli nuorena melko paljon.

Metsästyksellisesti Hyrsky oli mieleiseni koira. Kontaktinpito oli erinomaista ja etenkin metsämaastossa metsästäminen todella nautinnollista: jos koiraa ei kuulunut luovilta takaisin, oli se yleensä seisonnalla ja koska haku oli säännöllistä, tiesi seisonnan sijainninkin melko tarkalleen. Tarvittaessa se osasi kyllä tiedottaakin ja laajentaa hakua avoimessa maastossa. Hyrsky oli melko helppo kouluttaa ja peräänmenon kanssa ei ollut suuria ongelmia. Törmäyksessäkin Hyrsky kunnioitti lintua ensiluokkaisesti. 

Luonteeltaan Hyrskyllä oli huippu: hyvin rauhallinen, nöyrä ja koulutusta vastaanottava. Haukkui erittäin harvoin ja oli muutenkin kotona hyvin huomaamaton. 

Oli Hyrskyllä toki omat kiemuransa. Se osasi vielä kymmenvuotiaanakin iloita ruoasta ja metsälle menosta nuoren koiran tapaan. Omistajaa se jaksoi testata lähes poismenoonsa saakka, josko olisin antanut sille vapauksia. Jos olisin antanut, niin kohta Hyrsky olisi ottanut lisää ja pian koira ei olisi ollut enää käsissä... Kaiken kaikkiaan kuitenkin upea paketti, joka tulee säilymään kultaisissa muistoissa ikuisesti!

Hyrsky oli minun mieleiseni metsästyskoira!

- - - - -

Hyrskyn tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Hyrskyn tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa

Hyrsky seisoo peltopyyparvea 2007

Hyrsky 10 v seisoo peltopyyparvea syyskuussa 2007

Suomen muotovalio

Moomma valioota!

 

Tietoja

Koirat

Gordoninsetteri