Tenu ja Jarno

Uutiset 2017

Joitakin poimintoja vuodelta 2017. Vanhat uutiset löytyvät arkistosta.

20.12. Guillacille Norjan Voittaja -titteli
Norjan Voittaja -näyttely pidettiin Lilleströmissä 18.-19.11. Tulevan Q-pentueen isä Fjällpilens IE Guillac osallistui näyttelyyn. Ihan rotunsa parhaaksi se ei noussut, mutta vastakkaisen sukupuolen kauneimmaksi kuitenkin. Tuloksena oli CACIB ja ensimmäinen titteli eli Norjan Voittaja 2017! Guillacilla on kasassa nyt täydet sertit sekä Ruotsista että Norjasta.

Onnittelut Guillacille & Wandalle!

Näyttelyn gordonitulokset

Guillac

Guillacilla on tähän saakka ollut huima ura sekä näyttely- että koepuolella

5.12. Vihtori on poissa
Suomen 100-vuotisjuhlan alla tuli raskas uutinen: talven ensijäät olivat koituneet Vihtorin kohtaloksi. Se oli lähtenyt läheiselle joelle tutkimaan mielenkiintoisia jälkiä ja aikansa niitä seurattuaan pudonnut jäihin lähempänä virtaavaa joen keskustaa. Tilanne huomattiin valitettavasti liian myöhään ja pelastusyrityksistä huolimatta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Vihtori oli juuri parhaassa miehuusiässä siirtyessään toisille jahtimaille. Kuluneen syksyn aikana se oli tehnyt jäätävän varmoja lintutöitä ja edessä siintivät huimat metsästys- ja koevuodet. Vihtori on ollut lukuisat kerrat sorsalla ja vettä pelkäämättömälle noutajalle tämä koitui nyt osaltaan sen kohtaloksi. Paljon hienoja jahteja jäi käymättä - kepeitä multia!

Syvä osanottomme Vihtorin omistajille ja läheisille -
jaksamista surun keskellä!

Vihtori jahdissa

Puronperän Vihtori 5.3.2013 - 5.12.2017

2.-3.12. Treeniviikonloppu ja fasaanijahti
Joulukuun alkajaisiksi pidettiin perinteinen loppuvuoden Puronperän treeniviikonloppu ja fasaanijahti. Osallistujia oli hyväksi todettu puolisen tusinaa. Lyhyen päivän aikana ei kovin moni koira ehdi saamaan muuten riittävästi tilanteita.

Osallistujina olivat Riitta, Reijo ja Juno (Amigo), Jari ja Jölli (Ihku-Iivari), Ismo ja Eetu, Tomi ja Alma (Amanda) sekä Tomi, Immu (Iceman) ja Turo (Thunder). Omasta kalustosta osallistuivat  Isla (Islay) ja Vattu (Villivadelma).

Sinänsä sää suosi, että vaikka viikonloppu oli harmaa ja sunnuntaina tuli aavistus vettäkin, ihan pahimmilta syksykeleiltä vältyttiin. Tuulta oli mukavasti ja sen myötä koirat hoitelivatkin linnut hienosti. Nuoret koirat menivät harppauksin eteenpäin ja vanhemmalla kaartilla kerättiin repuntäytettä.

Kiva viikonloppu - kiitokset kaikille osallistujille!

Reijo ja Juno

Reijo ja Juno vauhdissa

Jari ja Jölli

Jölli, 9 kk, toimi kuin aikakoira

28.11. Noora HD-terve
Pari viikkoa sitten kuvattiin Eleonooran eli Nooran lonkat. Tulokset tupsahtivat vihdoinkin Suomen Kennelliitosta: A/B eli HD-terve! Uutinen on todella hieno, sillä vuonna 2017 Suomessa kuvatusta gordoninsetteristä vain 63,8 % on ollut HD-terveitä (30/47).

Noora on ensimmäinen lonkkakuvattu koira E-pentueesta. Rihlan jälkeläisiä on HD-kuvattu vasta yhteensä neljä pentua tuloksilla 2 * A/A, A/B (Noora) ja B/C. Tulokset ovat hieman parempia kuin rodulla Suomessa keskimäärin. Suvun jalostusindeksit ovatkin noin 110 paikkeilla eli selvästi rodun keskiarvoa parempia (rotu Suomessa 100 - Rihla 111).

Noora

Nooralla on ollut hieno syksy:
ensin Kultamaljassa viides ja nyt virallisesti terveet lonkat!

31.10. Blinkille ykkönen
Tulevan Q-pentueen isän Fjällpilens IE Guillacin veli Fjällpilens IE Penvins Blink saavutti nuortenluokan ykköstuloksen tunturikokeessa.

Blink on neljäs koepalkittu koira tästä pentueesta ja kolmas, joka on saanut nuortenluokan ykkösen. Aika huima pentue!

Onnittelut Blinkille, omistajalle Fredrik Schøyenille ja 
kasvattajalle Wandalle mahtavasta tuloksesta!

Juttu Norsk Gordonsetter Klubin sivuilla

PS. Myös S-pentueen siskopuoli NUCH NJCH NJ(K)CH NMFS-17 Trixie saavutti taas yhden voittajaykkösen kunniapalkinnon kera!

Blink

Blink on kolmas pentueen ykkösen saavuttanut koira

21.10. Viggo kolmas E-P:n mestaruuskisassa
Etelä-Pohjanmaan mestaruuskisa käytiin Kauhajoella. Kisaan starttasi 18 koiraa. Tuomareina Matti Juuti pt. ja Harri Heino.

KM-13 Puronperän Ukkoonen, Viggo, ja Jarkko kirkastivat viime vuoden neljättä sijaansa yhdellä sijoituksella eli olivat kolmansia!. 

Onnittelut Viggolle ja Jarkolle!

14.10. Vattu toinen Gordon Racessa
Gordon Race kisattiin Kauhavalla Alakylän metsästysseuran mailla. Omista koirista osallistuivat Vattu ja Isla. Kumpikin varsinaisen kokeen ulkopuolella, koska Isla on vielä liian nuori ja Vattu voittajaluokan koira. Puronperän-koiria oli muutenkin kivasti starttilistalla. Kisaan osallistuivat myös Taiga, Viggo ja Äksy.

Finaalissa kohtasivat kaksi aikaisemmissa erissä lintutyön tehnyttä koiraa: Jarkon nuortenluokkalainen Troldmarkens Koria Kajastus ja Vattu. Finaalierää ei käytykään kovin pitkään, kun Koria Kajastus otti seisonnan, jonka Jarkko ilmoitti. Valitettavasti seisonta osoittautui tyhjäksi, mutta se julistettiin Gordon Race -voittajaksi 2017.

Onnittelut Koria Kajastukselle ja Jarkolle Gordon Race -voitosta!

Juttu Kerhon sivuilla

Palkitut

Gordon Race 2017 palkitut vasemmalta:
3. Miraglos Wildberry ja Tuuli Mämmi, 
Gordon Race -voittaja 2017 Troldmarkens Koria Kajastus ja Jarkko Mannersuo, 
2. Vattu sekä 4. Loukasahon Gloria ja Jukka Räisänen

10.10. Gullacille ykkönen
Tulevan Q-pentueen isä Fjällpilens IE Guillac osallistui 1.10. Fjällpokaleniin, joka vastaa meillä lähinnä Kultamaljaa. Tähän kisaan kelpuutetaan 20 parasta nuortenluokan brittiläistä kanakoiraa. Puronperän-koirista kisaan ovat osallistuneet Vattu ja Myrtti.

Guillac onnistui karsinnassa hienosti ja sai tulokseksi nuortenluokan ykkösen, 1UKL, ja rankattiin karsintaryhmänsä parhaaksi. Finaalissa se haki hienolla tyylillä ja upeaa hakua, mutta eriin ei valitettavasti osunut lintua.

Onnittelut Guillacille ja Wandalle hienosta tuloksesta!

Quillac jahdissa

Guillac on saavuttanut kokeissa jo kaksi nuortenluokan ykköstulosta

6.10. Wayne voittoon
Ruotsin gordoninsetterikerho juhlii 110-vuotista taivaltaan maaottelun, näyttelyn ja kokeiden merkeissä. E-pentueen isä ja I-pentueen velipuoli Lilleskogens Wayne edusti Tanskaa voittoisassa maaottelussa.

Perjantain voittajaluokassa starttasi 32 koiraa. Monilla koirilla oli lintutöitä ja päivän päätteeksi ykköspaikalla olivat Wayne ja Lorenz! :-) Wayne oli ainoa sijoitettu gordoninsetteri. Voittajaykkönen tuli sertifikaatin kera. Tällä kertaa koiraa ohjasi Sørenin sijaan Lorenz, jolla oli starttiviivalla myös Unicka ja Cora.

Onnittelut Waynelle, Lorenzille ja Sørenille!

Wayne

Wayne takoo kovaa tulosta
Se on startannut tänä syksynä neljä kertaa ja aina on tullut palkinto

1.10. Noora Kultamaljan viides!
Kultamaljan ja Derbyn finaalit kisattiin sunnuntaina. Vatsanpohjaa kutkuttanut jännitys laukesi lopulta, kun koirat pääsivät hakemaan Lapuan sängille. Finaalistarttien ainoat gordonit olivat E-pentueen Eleonoora eli Noora ja Mac Vargs D Mirage eli Helmi - vinkkasin aikoinaan yhdistelmästä ja auttelin Sinkkosen Jasua pennun tuonnissa (koiran emä on Tatin siskopuoli). Jo tässä vaiheessa finaalipaikka oli saavutuksena upea!

Noora oli liekeissä. Se lähti heti tykittämään perjantain karsinnan malliin. Haku oli vauhdikasta, laajaa ja maaston kattavaa - sanalla sanoen tyylikästä! Toimin Nooran lainaohjaajana ja minun oli helppo haettaa sillä paikka kuin paikka maastosta. Se totteli ohjausta todella hienosti. Noora voitti heti aamulla parinsa ja selvitti tiensä jatkoon.

Iltapäivä alkoi hienosti, sillä noin 45 sekunnin haun jälkeen Noora otti seisonnan tielle kisaa seuranneen yleisön keskelle. Ilmoitin seisonnan ja lähdin tilanteeseen. Noora purki seisonnan ja otti heti uuden. Näin se eteni jonkin matkaa tien vartta pitkin. Normaalisti se on ollut tiukka seisoja ja ei ole vielä koskaan korjannut seisontaa. Tämä hieman hämmensi minua ja tilanne jäi laukauksen muodossa hyödyntämättä, kun ojassa juoksevat fasaanit lopulta siivittyivät. Tuomari kuitenkin luki tilanteen Nooran eduksi linnun ottona.

Noora sai vielä yhden erän. Hyvästä hausta huolimatta se hävisi linnut lopulta toiseksi tulleelle pointterille, kun yksi hakualueen kulma jäi harmittavasti tutkimatta... Näillä eväillä kuitenkin sijoitus oli Kultamaljan viides! Aivan mahtavaa!

Oli huikeaa olla Pekan kanssa kokemassa jälleen kerran finaalin jännitys!

Suomen Kultamalja on järjestetty vuodesta 1948 lähtien. Kisassa on sijoitettu gordoninsetteri kymmenen kertaa, joista neljä on ollut Puronperän kennelistä:

2013 1. KM-13 Puronperän Ukkoonen, "Viggo"
2013 5. Puronperän Usko Eevertti
2014 5. Puronperän Voltti
2017 5. Puronperän Eleonoora, "Noora"

Onnittelut Nooralle ja Pekalle hienosta sijoituksesta!

Noora Kultamaljan viides!

Kultamaljafinaalin viidennet Noora ja Pekka sekä
finaalituomari Juha Kojonen

1.10. Walther kakkonen Ruotsin tunturimestaruuskisassa
Puronperän V-pentueen isä SE MVA Åshöjdens Walther kisasi Ruotsin tunturimestaruudesta viikonloppuna Bruksvallarnassa. Karsinta onnistui nappiin ja tuloksena oli karsintaryhmän neljäs sija kunniapalkinnon kera. Sunnuntain finaalissa meni vieläkin paremmin ja lopulta Walther ja Jan olivat kakkosina niinikään kunniapalkinnon kera!

Onnittelut Waltherille ja Janille huipputuloksesta!

Juttu kasvattajan kotisivuilla

Walther ja Jan kakkosina

Walther ja Jan ovat olleet jälleen menestyksekkäitä

29.9. Noora finaaliin! 
Syksyn Kultamalja-karsintaan osallistui kolme  Puronperän-koiraa:
Amanda (Alma), Eetu (Koda) ja Eleonoora (Noora).

Päivä oli mukava ja kokemusrikas. Tottahan karsinta oli kovaa ja karsinnan iltapäivään niukkalintuisissa maastoissa pääsi vain Noora.

Noora loisti iltapäivän karsinnassa ja pääsi lopulta kahdentoista koiran finaaliin. Sunnuntaille jää jännättävää...

Kiitokset kaikille osallistuneille - loppusyksyllä jatketaan!

Pekka ja Noora

Noora ja Pekka finaalipaikan varmistuttua

17.9. Dinosta Metsämestari -17
Puronperän Valtteri & Jari sekä Puronperän Äksy, alias Dino, ja Mika osallistuivat gordoneiden metsämestaruuskisaan Kauhajoella 16.-17.9.

Molemmat saivat kehuja työskentelystään molempina päivinä. Haku toimi hienosti ja kestävyys oli kohdillaan: sunnuntaina tuli Dinolle hakua noin 1½ tuntia! Valitettavasti vähälintuisissa maastoissa ei saatu onnistuneita lintutöitä ihan loppuun saakka, mutta lopulta Dino & Mika kruunattiin mestareiksi!

Superonnittelut Dinolle sekä omistajille Annelle ja Mikalle!

Uutinen Kanakoirakerhon sivuilla

Dino mestarina

Dino ja Mika metsämestarit mallia -17
Oikealla tuomari Harri Heino

10.9. Waltherista Ruotsin muotovalio
Puronperän V-pentueen isä Åshöjdens Walther osallistui näyttelyyn Löddesborgissa. Näyttely meni erinomaisesti, sillä se sai sertifikaatin, oli rotunsa paras sekä lopulta koko näyttelyn kaunein! Kun ennestään oli pari aikaisempaa sertifikaattia kerättynä siitä tuli Ruotsin muotovalio!

Onnittelut Watherille, omistajalle Janille ja kasvattajalle Ewalle!

Muotovalio

Ruotsin muotovalio Åshöjdens Walther

28.8. Trixie voitti Norjan metsämestaruuden
Puronperän S-pentueen siskopuoli N UCH N JCH N J(K)CH Trixie osallitui Norjan metsämestaruuskisoihin. Trixie on yksi tämän hetken menestyneimmistä kanakoirista Norjassa: Norjan käyttö- ja muotovalio sekä vielä käyttövalio "kombinert"-kokeista (sis. mm. noutokoe).

Trixie osoitti lisää monipuolisuuttaan voittamalla Norjan metsämestaruuden ja lisäämällä pitkään tittelilistaansa "NMFS-17" eli Norjan Metsämestari 2017!

Trixien isä on Finnvola's Kid, joka on myös S-pentueen isä. Emä on Oda Av Nassa. Omistajat Kristin ja Eskild Bothner sekä kasvattajat Liv ja Knut Søderholm. Tapasimme omistajien kanssa viime syksynä maaottelussa ja he lähettivät terveisiä S-pentueen koirien omistajille.

Onnittelut Trixielle, omistajille ja kasvattajille!

PS. V-pentueen isän Waltherin siskopuoli Vinjevegenin Tequila oli Norjan metsämestaruuskisoissa toinen. Se voitti perjantain karsinnassa oman ryhmänsä sekä semifinaaliryhmän lauantaina!

PPS. Vastikään N JCH Langsundets Ville nappasi metsäkokeesta 1AK. Sen myötä täyttyivät pisteet Norjan käyttövalio -titteliin! Myös Ville on S-pentueen siskopuoli eli Kidin pentu. Emä on Langsundets Lille Ti, kasvattaja Bjørn Morten Bårvik ja omistajat Mona og Marius Aakervik (myös Mona ja Marius ovat tuttuja monen vuoden ajalta ja osallistuivat viime syksyn maaotteluun).

Trixie ja Eskild

Norjan metsämestarit mallia 2017
N UCH N JCH N J (K) CH MNFS-17 Trixie ja Eskild Bothner

12.8. Alma kauneuskilpailussa
Puronperän Amanda eli Alma lunasti starttiluvan Kemijärven näyttelystä. Aikaisemmin pentueesta tuloksen on hakenut jo Absurd eli Kaapo.
Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa vaaditaan näyttelytulos koestarttia varten. Nyt sitten plääräämään syksyn koekalenteria... :-)

6.8. Zlatanista Pohjoismaiden muotovalio
Puronperän A-pentueen isä Glavaris DV Zlatan on jo ennestään ollut Kansainvälinen muotovalio sekä Ruotsin ja Tanskan muotovalio.

Se osallistui Norjassa Båstadissa näyttelyyn ja sai SERTin (oli myös Rotunsa paras ja toinen ryhmässä). Näin se sai myös Norjan muotovalion arvon ja kolmen Pohjoismaan muotovalioarvon myötä myös Pohjoismaiden muotovalio -tittelin!

Huimat onnittelut Zlatanille, omistajalle Caritalle ja kasvattajalle Janelle!

Zlatan

C.I.B. POHJ MVA DK MVA SE MVA NO MVA
Glavaris DV Zlatan

30.7. Pentutapaaminen ja koulutusleiri
Puronperän vuotuinen pentutapaaminen ja koulutusleiri pidettiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 28.-30.7. - kuten lähes parikymmenen vuoden aikana on tehty. Ensimmäisiä treenareita tuli paikalle jo päivää ennen ja viikonloppuna sitten harjoiteltiin isommalla joukolla.

Tänä vuonna osanottajat olivat lähinnä A-, E- ja I-pentueiden koiria ja omistajia. Koirat olivat siis todella nuoria. Otteet olivat kuitenkin sellaisia, että ensi syksynä voi odottaa vaikka mitä!

Suurkiitokset kaikille osallistujille - hauskaa oli!
Jatkakaa samaan malliin!

Tapaamisessa

Pentutapaamisjoukkoa vasemmalta:
Avec, "Hönö", ja Jari; Isla, Vattu, Rihla ja Tatti; Indy, "Vertti", ja Reijo; Eleonoora, "Noora", ja Pekka; Iceman, "Immu", ja Tomi (& Turo) sekä Eetu, "Koda", ja Ismo

10.6. Erikoisnäyttely
Puronperän kennelin koirat Taiga, Valtteri ja Voltti osallistuivat rotujärjestön erikoisnäyttelyyn. Näyttely meni kivasti, sillä Valtteri ja Voltti saivat laatupalkinnon erinomainen ja Taiga erittäin hyvä. Lisäksi Voltti voitti avoimen luokan kilpailuluokan, oli sertifikaatin arvoinen ja oli paras uros -kehässä neljäs sekä sai varaSertifikaatin!

Onnittelut Voltille ja Esalle
sekä myös Valtterille ja Taigalle & omistajille hienoista tuloksista!

Jari & Valtteri ja Esa & Voltti

Jari & Valtteri ja Esa & Voltti kauneuskilpailussa

11.6. Guillacille kolmas sertifikaatti
Tuleva Q-pentueen isä Fjällpilens IE Guillac hankki pikavauhtia Ruotsin muotovalion arvoon vaadittavat kolme sertifikaattia suorastaan ennätysnuorena: vain 16 kuukauden iässä! Viimeinen serti tuli Leksandin näyttelystä, Tuomari oli Petter Steen.

Onnittelut tulevalle muotovaliolle (?) Guillacille ja omistajalle Wandalle!

PS. Guillacilla on kokeista jo nuortenluokan ykkönen ja isä kansainvälinen käyttövalio & kaksinkertainen Euroopanmestari, joten kaikki merkit viittaavat siihen, että muotovalion arvoon vaadittava käyttökoetulos tulee plakkariin melko varmasti... 

Fjällpilens IE Guillac

Guillacin kolmas sertifikaatti 16 kuukauden ikäisenä

26.5. Guillacille sertifikaatti
Tuleva Q-pentueen isä Fjällpilens IE Guillac osallistui näyttelyyn Lyckselessä. Tuloksena oli laatupalkinto Erinomainen, KÄK 1, PU 1, sertifikaatti, ROP ja BIS 4. Ensimmäinen sertti tuli vasta 15 kuukauden ikäisenä!

Onnittelut Guillacille ja omistajalle Wandalle!

PS. Pentueesta on lonkkakuvattu kuusi pentua yhdeksästä. Kaikilla lonkkakuvaustulos on ollut A/A!

PPS. Guillac osallistui Ruotsin brittiläisten seisovien kanakoirien yhteisorganisaation, Fågelhundklubbarnas Arbetsutskottin, vuosikokoontumisen yhteydessä järjestettyyn näyttelyyn Sundsvallissa. 
Se sai jälleen sertifikaatin, oli Rotunsa Paras ja valittiin Näyttelyn Kauneimmaksi! :-)

Guillac

Guillacin ensimmäinen sertifikaatti 15 kuukauden ikäisenä

20.5. Rico noutokisan kakkonen
Gordonien kevätpäivät olivat 19.-21.5. Pomarkussa. Viikonlopun ohjelmaan kuului perinteinen gordonien noutomestaruuskisa. Kilpailussa oli hakualueella viisi fasaania, jotka piti saada kotiutettua mahdollisimman nopeasti.

Tulevan L-pentueen isä Rico ja Eero osallistuivat skabaan ja olivat jälleen podiumilla. Tällä kertaa hienosti kisan kakkosina! Tämä ekipage onkin suoranainen kestomenestyjä, sillä parivaljakko on voittanut noutokisan vuonna 2012, nyt toinen ja kolmena vuonna kolmansia - huiman varmaa työtä!

Onnittelut! Varmaa työtä, Rico ja Eero!

Mestarit

Rico ja Eero vuoden 2012 mestaruuden jälkeen

15.5. NGK:n juhlakirja
Viime vuonna oli Norsk Gordonsetter Klubin 100-vuotisjuhlavuosi. Vuoden aikana järjestettiin erilaisia juhlatapahtumia. Näistä tärkeimmät mm. Black Sunday, 100-vuotisjuhlanäyttely sekä 100-vuotismaaottelu. 100-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaisiin huimat yli 600-sivuinen ja 3,6 kg painava näyttävä värisivuinen juhlakirja.

Kirjassa on paljon gordoninsetterihistoriaa ja -asiaa. Hienoja kuvia ja painavaa tekstiä etenkin jalostuksesta ja koirien taustoista kiinnostuneille.

Oli mukava huomata, että Puronperän kennelin kasvatustyö oli monessa kohdin noteerattu ja arvostetaan myös Norjassa. Kirjasta löytyvät mm. Finnvola's Kid ja S-pentue, Basco, luonnollisesti myös Tatti ja olihan siellä myös meikäläinen poseeraamassa Vatun kanssa ja Suomen maaottelujoukkueessa Myrtin kera. Lisäksi viittauksia Puronperän pentueisiin taisi olla eri kohdissa kirjaa kymmenkunta. Ja olihan siellä myös tulevan Q-pentueen isä Fjällpilens IE Guillac yhdessä kasvattaja-omistaja Wanda Dahlstenin kanssa juhlanäyttelyn kauneimpana VSP-pentuna.

Juhlakirja

8.5. J-pentue
Rihlan ja Martinin yhdistelmä eli J-pentue syntyi aavistuksen etuajassa, keskimäärin 60 vuorokauden jälkeen astutuksesta. Pennut olivat yleensä ottaen Rihlan kahden aikaisempien pentueiden pentujen kokoisia (Y- ja E-pentueet) ja kantoaika osui näiden väliin.

Pentueessa on kaksi urosta ja kaksi narttua. Kaikki ovat hienon värisiä ja reippaita. Painot ovat jo lähteneet nousuun ja alku näyttää hyvältä!

Rihla ja J-pentue

Emä ja pennut synnytyksen jälkeen - tilanne kunnossa!

2.5. Tunturikokeissa
Kevään koekauden päätteeksi huhtikuun lopussa matkattiin Pasin kanssa Arjeplogsfjällenille Ruotsiin. Pari päivää nautittiin ja hiihdeltiin tunturissa. Kelit ja maisemat olivat uskomattoman upeat!

Myrtin paluu mammalomalta koerintamalle onnistui hienosti. Pari kertaa linnut, hyvä nosto, mutta valitettavan heikko kylmän linnun nouto kuumassa tilanteessa toivat taskuun avoimen luokan kolmannen palkinnon, ÖKL 3.

Elma seisoo

Pasi ja tuomari menossa Elman seisonnalle

11.4. Ultra
Rihla astutettiin reilu kuukausi sitten. Astutus onnistui hyvin ja sen perusteella oli lupa odotella pentuja, koska molemmilla vanhemmilla on tahoillaan parikin pentuetta jo ennestään.

Sikiöt erottuivat ultralla hienosti ja Ansa sai sikiöiden määränkin melko kivasti laskettua. Tosin sikiöt olivat jo hieman liiankin suuria laskettaviksi. Näyttäisi kuitenkin tulevan vähintään normaalikokoinen pentue. Yhdellä kertaa kuvaan saatiin viisikin sikiötä! Ansa totesikin spontaanisti:
"On näitä paljon!"

J-pentueen syntymään on aikaa vielä kuukauden päivät. Odottaminen on rankkaa, kunnes kesän korvalla se lopulta palkitaan...

Pentuja tulossa!

Kuvaan saatu kaksi sikiötä samalla kertaa
Parhaimmillaan saatiin yhtä aikaa viisikin yhteen kuvaan

7.4. Martin CCA-vapaa
J-pentueen isän, East West Martinin, CCA-tulos saapui North Carolina State Universityn eläinlääketieteen tutkimusosastolta. Martinin suvussa on puolet amerikkalaista ja siellä tämän geenimutaation sairautta aiheuttavan geenin kantajia on jonkin verran. Rihla on vapaa (negative) eli pennut tulevat olemaan terveitä joka tapauksessa, sillä tämä sairaus periytyy resessiivisesti.

Oli todella hauska havaita, että Martinin CCA-tulos oli vapaa (negative). Tämä tarkoittaa sitä, että pennut tulevat olemaan perinnöllisesti vapaita eli eivät kanna lainkaan sairautta aiheuttavaa geenimutaatiota.

31.3. Vatulle sertifikaatti
Ruotsin Irlanninsetterikerhon järjestämässä näyttelyssä Hemavanissa Vattu ja Noora osallistuivat kauneuskilpailuun.

Hienosti kisa menikin, sillä Noora sai junnuluokan laatuarvostelun erittäin hyvä ja oli kilpailuluokan kakkonen. Vattu sai käyttöluokassa laatuarvostelun erinomainen, oli kilpailuluokan ykkönen, sertifikaatin arvoinen, paras narttu 1., sertifikaatti ja rotunsa paras! Ei huonosti...

Vatulle serttiä pukkaa

Vattu sai ensimmäisen sertifikaatinsa Ruotsista
Tuomari oli Lena Nordin

29.3. Unicka VK 6.
Puronperän Unicka sijoitettiin kuudenneki Tanskan Kennelliiton, DKK:n, kansainvälisessä voittajaluokassa.

Onnittelut jälleen kerran! Varmaa työtä, Unicka & Lorenz!

Unicka VK6

Unicka jälleen palkittujen joukossa
2.VK oli Antonin Jill-Sif ja 4.VK Erikin Whitefoot

29.3. Vattu paras brittiläinen kanakoira
Kennelliiton alueellinen organisaatio eli Etelä-Pohjanmaan Kennelpiiri palkitsi vuosikokouksessaan Vatun E-P:n parhaana brittiläisenä kanakoirana vuonna 2016. Hieno juttu!

Vatun kunniakirja

26.3. Unicka VK 5.
Puronperän Unicka sijoitettiin viidenneksi Dansk Gordon Setter Klubin hovedprøven eli kevään pääkokeen voittajaluokassa.

Unicka selvitti tiensä ensimmäisen päivän karsinnasta finaaliin ja finaalissa esitti kovavauhtista ja hyvätyylistä, korkeatasoista hakua.

Onnittelut! Hienoa työtä, Unicka & Lorenz!

Palkitut

Unicka ja Lorenz oikealla
E-pentueen isä Wayne ja Sören olivat 3. VK ja 
J-pentueen isän siskon tytär Ronja ja Thore 2. VK kunniapalkinnon kera

9.3. Pentu-uutisia
Puronperän kennelin kevään J-pentue sai alkunsa, kun kävin Lappeenrannassa ja RUS KVA RUS BLR UKR M-12 East West Martin sekä Rihla kohtasivat. Martin matkasi matkassani Lappajärvelle ja tarkoituksena on hoitaa astutus päivittäin niin kauan, kun Rihla uroksen sallii.

Martinin äiti RUS KVA RUS MVA Springset Zealous Deamer on tuotu jenkeistä, USA:n tunnetuimmasta käyttökoirakennelistä, Springsetistä.
Isä taas on ruotsalainen kaksoisvalio S KVA S DK MVA Svitjods Oden, jonka sisko KANS KVA KANS MVA Svitjods Olga on ainoa pohjoismainen elossa oleva kansainvälinen kaksoisvalio kaikista brittiläisistä seisojaroduista!

Martin on käyttövalio ja mm. Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan kaikkien rotujen mestaruuskisan voittaja - täysin pistein linnunlöytökyvystä!

J-pentueen pitäisi syntyä toukokuun alussa.

J-pentue

Martin ja Andrey sekä Rihla ensimmäisen astutuksen jälkeen

21.2. Gordoninsetteri suosittu Norjassa
Norjan Kennelkerho on julkaissut 25 suosituimman koirarodun rekisteröintiluvut vuodelta 2016. Gordoninsetteri oli sijalla 11 ja punainen irlanninsetteri sijalla 14. Muut kanakoirarodut eivät päässeet 25 rekisteröidyimmän rodun joukkoon. 

Gordoninsetteri on Norjassa suosittu rotu säänkestävyyden ja riekkojahdin takia; linnunlöytökyky ja hyvä haku ovat tunturimaastossa etusijalla!

Juttu Fuglehunden
Juttu Norjan Kennelliiton sivuilla

13.2. I-pentue
Myrtin ja Boltin jälkeläiset eli I-pentue syntyi kaikkien aikojen lyhimmän kantoajan jälkeen. Kovin "keskeneräisiä" ne kuitenkaan eivät olleet, sillä pennut ovat kaikkien aikojen suurimpia Puronperän 15 pentueesta: pienin painoi syntyessään 421 grammaa ja suurin 474 g!

Pentueeseen syntyi kolme urosta ja kaksi narttua. Kaikki ovat hienon värisiä ja voimakkaita. Painot ovat jo lähteneet nousuun ja alku näyttää hyvältä!

Myrtti ja pennut

Emä ja pennut synnytyksen jälkeen - suuria ja energisiä pentuja!

7.2. Eläinlääkärillä
Myrtti astutettiin joulukuun puolivälissä. Astutus onnistui hyvin ja sen perusteella oli lupa odotella pentuja. Tiineys alkoi näkyä selvästi ulospäin tammi-helmikuun vaihteessa. Pistäydyin kuitenkin eläinlääkärissä, jotta sain varmuuden pentujen lukumäärästä ennen synnytystä.

Pennut olivat melko isoja ja erottuivat kuvassa melko hyvin (helppo laskea joko pään tai selkärangan perusteella). Laskimme Ansan kanssa kuvasta ainakin viisi selvästi erottuvaa pentua, mutta ehkä myös kuudennen (vasemmassa alareunassa kahden pennun päät ovat lähes päällekkäin?!?).

I-pentueen laskettu aika on reilun viikon päästä.

5-6 pentua

Kuvassa erottuu varmasti viisi pentua, ehkä kuusi

28.1. Suurkiitokset!
Olen tosi huono juhlimaan ja varsinkin silloin, kun olen itse päähenkilönä... Niinpä järjestelmällisesti kieltäydyin pitämästä mitään pönötysjuhlia.
Tästä huolimatta moni halusi muistaa ja mieluisiahan nuo muistamiset olivat - suurkiitokset teille kaikille!

Alla tammikuun lopun fasaanijahdissa minulle luovutettu taulu lukuisten kasvattien omistajilta. Upeaa työ!

Kiitokset!

27.1. Myrtti tiineenä
Moni pentua odottava on huomannut odottavan ajan pitkäksi...
Nyt odotus palkitaan, kun Myrtin maha kasvaa silmissä. I-pentue syntyy noin kolmen viikon päästä.

Maha kasvaa!

25.1. SGSK 110 vuotta
Sain mukavan yhteydenoton Svenska Gordonsetterklubbenin puheenjohtajalta Jan Anderssonilta: hän kutsui osallistumaan SGSK:n 110-vuotisjuhlaan ja NOR-FIN-DNK-SWE -maaotteluun Falköpingissä ja Vårgårdassa 5.-8.10.2017. Vastasin tietenkin osallistuvamme SGSK:n juhlatapahtumaan.

Maaottelu järjestetään torstaina. Tuolloin on myös virallinen näyttely brittiläisille kanakoirille. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina pidetään lisäksi kokeet kaikissa luokissa. Juhlaillallinen järjestetään lauantai-iltana.

Aikaisempien tapahtumien perusteella suosittelen osallistumista ehdottomasti! Jos kalenterissa on suinkin tilaa lokakuun alussa, niin tämä reissu kannattaa bookata heti - tuolla taas startataan!.

Maaottelu 2007

Suomen maajoukkue SGSK:n 100-vuotismaaottelussa 2007

Maajoukkue 2016

Suomen maajoukkue NGK:n 100-vuotismaaottelussa viime syksynä 2016

1.1. Vuoden Gordoninsetterikasvattaja
Vuosi 2016 on jäänyt taakse. Puronperän-koirat menestyivät taas kerran todella hienosti. Palkinnoille nousi taas hieno määrä kasvatteja - kaikkiaan kahdeksan koiraa.

Kuluneesta kaudesta jäi erityisesti mieleen Saran nouseminen koepalkinnoille sekä Jalon varma työskentely Nivalan kokeessa. Korkeimpia suorituksia taisivat olla Myrtin maaotteluedustus ja ainoa ei-norjalaisen koiran saavuttama koepalkinto Norsk Gordonsetter Klubin 100-vuotisjuhlassa sekä Vatun nousu voittajaluokkaan.

Muita koepalkintoja saavuttaneita näiden neljän lisäksi olivat  
Turo
, Viggo ja Unicka.

Puronperän kennel oli Vuoden Gordoninsetterikasvattaja 2016! 
Jälleen kerran - tämä oli neljäs peräkkäinen ykköstila Vuoden Kasvattaja -kilpailussa.

Kiitokset kaikille kokeissa startanneille Puronperän koirien omistajille
Jälleen upea koevuosi - teillä on hienot koirat ja teette hyvää työtä!

Kiitokset menestyksestä kuuluu kaikille uutterille omistajille, jotka ovat kouluttaneet koiriaan ahkerasti sekä osallistuneet kokeisiin ja kilpailuihin!

Kiitokset myös kaikille muille kasvattien omistajille, jotka olette olleet aktiivisia ja osallistuneet erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin.
Sieltä on tulossa kova nippu hienoja koiria koepalkinnoille...

Hyvä me - jatketaan edelleen samaan malliin!

Vuoden gs-kasvattaja 2016

 

Uutiset

Tapahtumakalenteri