Tatti seisoo lintua 8 vk ikäisenä

Ensimmäinen päivä Suomessa - Tatti seisoo lintua 8 viikon ikäisenä

Imingens Et Datter - "Tatti"

Olin ollut Koneeseen tyytyväinen ja halusin toisen Rocco-sukuisen koiran. Niinpä otin yhteyttä norjalaiseen Nina Kjeldsbergiin. Ninalla oli suunnitteilla pentue Ellevillestä, joka oli Roccon tytär. Nämä Imingens-koirat ovat olleet kolmessa polvessa muotovalioita (ja siten myös voittajaluokan käyttökoiria) sekä edustajina Norjan joukkuemestaruuskisassa, NM-lagissa. Isäksi Nina oli valinnut Tsarin.

Pentu järjestyikin ja syksyllä 2005 ajelin 2900 km:n pennunhakureissun Trøndelagiin.

Tulihan minulle melkoinen peli!

Tatin paras ominaisuus oli palveluhalukkuus ja äärimmäinen linnunlöytökyky. Kouluttaminen oli melko helppoa näiden ominaisuuksien vuoksi: linnut löytyivät ja tulivat käteen asti. Myös hakutyyli oli melko hyvä ja Tatti saikin hyvää palautetta tuomareilta hakutyöskentelystään.

Hienosti toimiva koira lunasti odotukset: kokeista tuli tuloksia hyvällä prosentilla ja mm. rotumestaruuden, Gordon Racen, voitto! Ansaitut noutopalkinnot kertovat omaa kieltään työstä metsästyskoirana.

Periyttäjänä se oli vertaansa vailla: Tatti on ollut Suomen kaikkien aikojen parhaiten erinomaisia metsästysominaisuuksia periyttänyt gordoninsetterinarttu. Pentujen käyttöominaisuudet ja terveys ovat olleet selvästi rodun keskiarvon paremmalla puolella. Näyttelyissäkin on tullut hienoa menestystä.

Luonne Tatilla oli verraton: iloinen hypähtelijä! Iltaisin se kantoi luita ja puruleluja minulle uristen huomiota hakien ihan elämänsä viimeiseen ehtooseen saakka. Vaikka se eli koiran mittapuulla melko vanhaksi, 
se ei muistimme mukaan sairastanut koskaan edes korvatulehtusta.

Kisoissa Tatti on seisonut lähes poikkeuksetta kilpailujen päätteeksi podiumilla ja sillä oli taipumus osua aina linnuille eli omasi ns. "hyvän tuurin"...

Aina iloinen ja pirteä, joka eli pitkän ja terveen elämän; lähes 14 ja ½ vuotta.

Hyvän tuurin flikka!

- - - - -

Tatin tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Tatin tiedot Norsk Kennel Klubin DogWeb-hundedatabasessa
Tatin tiedot NGK:n tietokannassa
Tatin tiedon Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Tatti NGK:n 100-vuotisjuhlakirjassa

Seisonta peltopyille

Imingens ET Datter, Tatti, 2.9.2005 - 5.2.2020

Gordon Race -voittaja 2008

Gordon Race -voittaja 2008

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri