Beckham

Nørre Løgums Beckham

Olen reissannut Tanskan Gordoninsetteriklubin (DGSK) kevätkokeissa, hovedprøvessä, monen monta kertaa. Kolmen päivän aikana tulee kokeissa yleensä 100-150 starttia. Siellä jos jossain saa käsityksen maan gordoninsettereiden sen hetkisestä tasosta. Tärkein anti on varmaankin kuitenkin ollut tieto mahdollisten urosten luonteesta ja tyylistä.

Tatin kolmannen pentueen isäksi halusin valita sellaisen koiran, jonka tiedän ja tunnen mahdollisimman tarkasti. Tämän vuoksi kohdistin katseen Tanskaan ja sikäläisiin parhaisiin uroksiin. Näistä valitsin Nørre Løgums Beckhamin, jonka olen nähnyt useasti kokeissa ja vapaallakin. Tämä uros on lisäksi näyttänyt erinomaiset kykynsä myös periyttäjänä.

Beckham oli nuorena erittäin varhaiskypsä: se ehti saavuttaa kokonaista kuusi nuorten luokan ykköstulosta! Se valittiin luonnollisesti vuonna 2006 vuoden nuoreksi gordoninsetteriksi Tanskassa ja voitti mm. esi-Derbyn. Kokeissa on sittemmin tullut paljon menestystä sekä omistajan Lorenz Clemmesenin että Kristian Frøkjærin ohjaamana.

Beckham ja sen suku on siitä harvinainen, että lähes kaikki sukutaulun koirat ovat menestyneet erittäin hyvin metsästyskokeissa ja -kilpailuissa. Eivätkä pelkästään sukutaulun koirat, vaan myös niiden sisarukset! Beckhamin sisaruksia ja puolisisaruksia (Karl Jensenin Nørre Løgums -kennelin B-, C- ja D-pentueet) on useita voittajaluokassa ja ne ovat menestyneet etenkin isoissa kilpailuissa, mm. Nr. Løgums Carloo vuoden 2011 voittajaluokan koira ja 4. DM 2011. Sisaruksista 4 hyväksytty eliittijalostusrekisteriin.

Beckhamilla on pentue Østjylland's-kennelissä (emä Hammarklevas Ze-Pil). Nämä koirat ovat vielä tätä kirjoitettaessa nuoria (rekisteröity  vuonna 2009), mutta silti ovat tehneet kokeissa jo mahtavaa tulosta:
Fie 1.UK, 2*1.AK, 1.BK ja 1.VK&HP
Freja 1.AK
Inez 2*1.UK ja 2.AK
Mal (Scott) 2*1.UK, 1.AK ja 2.ÅK
Rass 1.UK, 2.UK, 3.UK, 2*2.AK, 1.BK ja 2.BK
Huimia tuloksia nuorille koirille! Näin näistä koirista kolme keväällä 2011 ja niiden työskentely miellytti minua kovasti.

Olen nähnyt Beckhamin niin monta kertaa, että olen vakuuttunut sen luonteesta. Kokeissa se keskittyy täysin omaan työhönsä ja se ei piittaa mitään toisten koirien tekemisestä. Keväällä 2011 hovedprøvessä käytimme iltasella koiria jalottelemassa ja Kristianilla oli Beckham hihnassa. Vaikka moni nuori uros kävi sen luona hieman pullistelemassa, niin Beckham oli täysin rauhallinen! Astutusreissu vakuutti koiran luonteesta ja edes tarhan muiden koirien haukkuminen pihaan tulleille vieraille ei saanut Beckhamia provosoitumaan ja saanut sitä haukkumaan.

Kristian Frøkjær kuvaa Beckhamia: "Hän on fantastinen linnunkäsittelijä, nostaa linnut siivilleen todella rajusti ja on erittäin hyvä hakija." Itse koiran muutaman kerran nähneenä voin todellakin yhtyä tähän kuvaukseen. Haku, tyyli, kontaktinpito ja linnunkäsittely ovat todellakin kaikki kohdallaan.

Lorenz otti Beckhamin aikoinaan astutuspentuna hienosti menestyneen koiransa Troldmarkens Chickon astutuksesta. Ketju jatkuu, sillä hänen on tarkoitus ottaa astutuspentu myös Tatti-Beckham -yhdistelmästä.
(Lorenz otti astutuspentuna Puronperän Unickan - Lorenzin haastattelu)

- - - - -

Käyttökokeissa Beckham on saanut mm. 2*Excellent+1*CACIT (FCI), 1.VK+CACIT (VOI 1),  2*1.VK+1*HP, 1.BRKL (AVO 1 pudotuksella), 
3*1.ÅK (AVO 1), 6*1.UK (NUO 1).

Näyttelystä on tullut good (H) ja/ BK 2 (KÄY 2).

HD: A/A

Beckham oli Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2006 Tanskassa.

Upea kilpailukoira!

Bechamin takana olevan uroslinja

Seisonta 2006

Nuori Beckham vuonna 2006

Kokeessa

Beckham seisoo peltopyitä DGSK:n hovedprøvessä keväällä 2009

Hovedprøve 2009

NOR-DNK

Maaotteluedustajana Tanskan joukkueessa syksyllä 2009
Beckham äärimmäisenä oikealla

Beckhamilla oli huikean menestyksekäs ja pitkä koeura:
se oli Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2006 ja
saavutti vielä voittajaluokan kärkisijoituksia syksyllä 2013

Beckham

Ulkomuodoltaan Beckham on asiallisen näköinen käyttöuros

Chicko ja palkinnot

Beckhamin isä Troldmarkens Chicko on yksi Tanskan kokeissa parhaiten menestyneimmistä koirista
Se oli mm. Euroopanmestaruuskisojen 2. ja Vuoden GS 2005

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit