Rihla ja pennut

E-pentue / Rihla - Wayne

E-pentue syntyi vuoden alussa 26.1.2016. Pentueessa on kolme urosta ja narttu.

E-pentueen urosvalinta vaati melko nopeita ratkaisuja. Alunperin olin ajatellut kokonaan toista urosta ja jo julkaissutkin tämän urossuunnitelman. Harmikseni melko lähellä astutusajankohtaa esiin tuli sellaisia seikkoja, että en voinut ajatella käyttäväni ko. urosta, vaan piti siirtyä miettimään tälle vaihtoehtoa.

Onneksi valmiina oli ajateltuna parikin muuta urosta: toinen oli tuontiuros Smirre, jonka kanssa on ollut tarkoitus toteuttaa linjasiitos kaksinkertaiseen Norjanmestariin ja käyttövalioon Lord Mociin, ja toinen Rihlan pennulle Myrtille ajateltu Lilleskogens Wayne (myöhemmin myös Tanskan käyttövalio). Smirren lonkkakuvaustulos ei ollut vielä tullut Kennelliitosta, joten ratkaisu oli helppo ja Smirre jäi odottamaan tulevia vuosia. Toistaalta yhdistelmä Rihla-Wayne on hyvin pitkälti sama, kuin Myrtin kanssa oli jo ajateltu, joten siinä oli samat vahvuudet.

Waynessa on ominaisuuksia, jotka sopivat yhteen Rihlan kanssa. Urosvalinnalla pyrin siihen vahvaan metsästykselliseen varhaiskypsyyteen, mitä kaikissa Tatin verilinjan Puronperän-koirissa on. Myös koulutettavuus sekä haku ovat molempien vanhempien suvuissa vahvoja. Waynen amerikkailainen häntätyyli tuo vastapainoa Rihlan hieman alaviistolle hännänkantotavalle. Myös vahva nosto on positiivinen seikka.

Rihla on osoittanut vahvan metsästysominaisuuksien periyttämiskyvyn ensimmäisen Y-pentueen kohdalla. Urosvalinnalla haen samoja hyviä ominaisuuksia, mitä tuossa pentueessa on esiintynyt. Wayne on jo itse menestynyt huimasti, kuten myös sen vanhemmat. Kun vielä molempien vanhempien suvut ovat olleet huippumenestyjiä sekä -periyttäjiä täynnä, niin taitaahan näistä pennuista tulla melkomoisia tykkejä... :-)))

Eka astutus

 

E-pentue

E-pentue 2016

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri