Tatti seisoo lintua 8 vk ikäisenä

Ensimmäinen päivä Suomessa - Tatti seisoo lintua 8 vk ikäisenä

Imingens Et Datter - "Tatti"

Olin ollut Koneeseen tyytyväinen ja halusin toisen Rocco-sukuisen koiran. Niinpä otin yhteyttä norjalaiseen Nina Kjeldsbergiin. Ninalla oli suunnitteilla pentue Ellevillestä, joka oli Roccon tytär. Nämä Imingens-koirat ovat olleet kolmessa polvessa muotovalioita (ja siten myös voittajaluokan käyttökoiria) sekä edustajina Norjan joukkuemestaruuskisassa, NM-lagissa. Isäksi Nina oli valinnut Tsarin.

Pentu järjestyikin ja syksyllä 2005 ajelin 2900 km:n pennunhakureissun Trøndelagiin.

Tulihan minulle melkoinen peli!

Tatin parhaana ominaisuutena pidän palveluhalukkuutta ja äärimmäistä linnunlöytökykyä. Kouluttaminen on melko helppoa tämän ominaisuuden vuoksi: linnut löytyvät ja tulevat käteen asti. Myös hakutyyli on melko hyvä ja Tatti onkin saanut hyvää palautetta tuomareilta hakutyöskentelystään.

Hienosti toimiva koira on lunastanut odotukset: kokeista on tullut tuloksia hyvällä prosentilla ja mm. rotumestaruuden, Gordon Racen, voitto! Ansaitut noutopalkinnot kertovat omaa kieltään työstä metsästyskoirana.

Periyttäjänä se on ollut vertaansa vailla: Tatti on Suomen kaikkien aikojen parhaiten erinomaisia metsästysominaisuuksia periyttänyt gordoninsetterinarttu. Pentujen käyttöominaisuudet ja terveys ovat olleet selvästi rodun keskiarvon paremmalla puolella. Näyttelyissäkin on tullut hienoa menestystä.

Luonne Tatilla on verraton: iloinen hypähtelijä! Iltaisin se kantaa luita ja puruleluja minulle uristen huomiota hakien. Vielä kahdeksanvuotiaanakin Tatti on aikuisista koirista se, joka leikittää lauman uusinta jäsentä, Vattu-pentua.

Kisoissa Tatti on seisonut lähes poikkeuksetta kilpailujen päätteeksi podiumilla ja sillä on taipumus osua aina linnuille eli omaa ns. "hyvän tuurin"...

Hyvän tuurin flikka!

- - - - -

Tatin tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Tatin tiedot Norsk Kennel Klubin DogWeb-hundedatabasessa
Tatin tiedot NGK:n tietokannassa
Tatin tiedon Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Tatti NGK:n 100-vuotisjuhlakirjassa

Seisonta peltopyille

Tatti alkusyksyn peltopyyseisonnalla

Gordon Race -voittaja 2008

Gordon Race -voittaja 2008

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri