Iso pentu

L-pentueen synnytys

L-pentue syntyi 8.4.2018. Se oli melko tarkaan astutuksen ja laskennallisen kantoajan perusteella odotettu syntymäpäivä. Synnytystä odoteltiin harvinaisen surullisissa tunnelmissa: ultrassa oli näkynyt vain jokunen sikiö ja röntgenissä yksi ainoa pentu. Olin varmistanut pentujen määrän, koska kyseessä oli jalostuslainassa oleva narttu ja halusin pelata varman päälle sekä varmistaa turvallisen synnytyksen ja nartun terveyden.

Koska syntymässä oli vain yksi pentu, oli se arvatenkin iso. Luvassa oli vaikea synnytys ja odotettavissa oli ongelmia. Varmistin etukäteen päivystävän eläinlääkärin ja sitten vain odoteltiin...

Iris oli ottanut pentulaatikon hienosti omakseen ja siltä osin kaikki oli hyvin. Sen lämpökäyrä putosi viimein lauantaiaamuna ja iltapäivällä alkoivat ensimmäiset poltot. Avautumisvaihe meni yllättävän hyvin. Ensisynnyttäjä tapaa olla levoton polttojen aikana ja koiraa on hyvä tällöin hieman rauhoitella, mutta Iris otti tilanteen yllättävän rauhallisesti.

Ilta saatiin odotella ensimmäisiä supistuksia. Pitkän ponnistamisen jälkeen lopulta syntyi urospentu. Siis se ainoa, joka on nyt sitten "L-pentue". Pentu on kaikkien aikojen suurin Puronperän kennelissä syntynyt ja muutenkin reipas ja riuska poika! Paino lähti kivasti nousuun ja alku näyttää hyvältä!

Pentulaatikossa

Avautumisvaiheessa pentulaatikosta piti haeskella eri asentoja

Tukalaa

Kun poltot alkavat, niin ei oikein tiedä, mitenpäin ois...

Tuskallista

Tarjan vuoro

Tarjan kanssa olimme vuorotellen Iriksen tukena

Mun huki

Avautumisvaihe alkoi iltapäivästä ja loppujen lopuksi se oli oikeastaan aika vaivaton. Vaikka Iris oli ensisynnyttäjä, niin se otti tilanteen yllättävään coolisti.

Ensimmäinen pentu syntyi pitkän punnaamisen jälkeen. Supistukset alkoivat lauantain puolella ja pentu syntui vasta klo 02:02. Pentukin näkyi jo niin kauan, että olin lähestulkoon varma, että tuskin hengissä selviää...

Reipas ja virkeä pentu sieltä kuitenkin putkahti! Ensimmäinen pentu oli suureksi riemukseni uros! Rico saa oman pojan kasvamaan rinnalleen! 
Toisaalta olin ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä Iriksen jälkeläistä ei tulisi matkaamaan Ruotsiin Karinin ja Jacobin luo. :-(

Näkyy jo

Pennun synnyttäminen oli työn ja tuskan takana

Vastasyntyneenä

Siivousta

Iriksen äidinvaistot heräsivät heti ja se puhdisti pennun hienosti

Äiti ja pentu

Pentu

Pentu punnerrettu maailmaan!

Tämä ainoa pentu oli siis uros, 531 g ja 35 cm kuonon päästä hännän kärkeen mitattuna. Ei mitään valkoista merkkiä, mutta eihän sitä merkkiä nyt tarvitakkaan...

Pentu on kaikkien aikojen suurin Puronperän-pentu. Koskaan aikaisemmin näistä meidän koirista ei ole syntynyt yli puolikiloista pentua!

Profiili

Potretti

Komea ilme!

Synnytys oli sujunut odotettua paremmin. Yhden ison pennun synnyttäminen oli etukäteen riskisynnytys, mutta lopulta kaikki meni hyvin.

Synnytyksen jälkeen seurailin tilannetta ja siivoilin pentulaatikon. Kaikki vaikutti hyvältä ja Iris hoiteli pentua levollisin mielin.

Imetys lähti käyntiin hyvin ja maitoa riitti mainiosti yhden pennun tarpeisiin. Vaikka nisillä ei ollut kuin yksi pentu, niin normaalista pienstä maidon pakkautumisesta ei näkynyt merkkiäkään. Kaikki hyvin!

Kaikki hyvin

Imemässä

Rauhassa

The Pentu

Syntymän jälkeen Iriksen lämmöt pysyivät hieman koholla, kuten tavallista. Seurasin sitä melko tarkkaan muutaman päivän, jotta pystyn reagoimaan riittävän nopeasti mahdolliseen tulehdukseen. Onneksi tilanne kuitenkin normalisoitui, kuten yleensäkin on tapana.

Pentu vaikutti tarmokkaalta gordoninalulta. Emä syö hyvin ja imetys sujuu, joten se kehittyy huippuvauhtia (alkupaino taulukkona, grammakuvaajana sekä prosenttikuvaajana).

Väsynyt äiti

Iris väsyneenä, mutta onnellisena synnytyksen jälkeen

 

L-pentue

L-pentue 2018

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

  • Luca

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri