Zlatan

KANS POHJ SE DK NO MVA Glavaris DV Zlatan

A-pentuetta tehtiin hieman normaalia hartaammin. Olin jo kerran suunnitellut Elmalle pentuetta, mutta tuolloin ei astutus onnistunut. Toisen uroksen pohdinta tuli tämän vuoksi mietintään.

Luonnollisesti pyörittelin erilaisia urosvaihtoehtoja. Yhtään enemmän menohaluja tulevaan yhdistelmään en halunnut, sillä Elmalta ja koko U-pentueelta niitä löytyy kotitarpeiksi. Kokoa halusin myös hieman lisää. Näistä lähtökohdista päädyin lopulta ruotsalaiseen muotovaliourokseen Galavaris DV Zlataniin, jonka suvun tunsin hyvin ja periyttämiskyvystäkin on jo olemassa hienoja tuloksia.

Zlatan syntyi yhdeksänpäiseen pentukatraaseen, joista peräti seitsemän oli urosta. Vaikka Zlatan meni omistajalle, jolla ei aikaisemmin ole ollut seisovaa kanakoiraa, oli sen kouluttaminen melko helppoa. Jopa niinkin helppoa, että Carina saavutti sillä ensimmäiset nuortenluokan palkinnot heti kahdessa ensimmäisessä kenttäkokeessa.

Myöhemmin lisää palkintoja on tullut avoimesta luokasta tunturista sekä kentältä, kunnes keväällä 2015 kenttäkokeesta viimein napsahti avoimen luokan ykkönen kunniapalkinnon kera!

Zlatanin sukutaulun kaikki koirat ovat metsästyskokeissa palkittuja. Myös sen pentuesisaret ja muut suvun koirat ovat menestyneet erittäin hyvin metsästyskokeissa ja -kilpailuissa. Lähisuvusta löytyy mm. Pohjoismaiden menestynein gordoninsetteri ja peräti neljä Euroopanmestaria. Kuten gordoninsetterille kuuluu, pitää Zlatan metsästyksessä hyvää kontaktia ja työskentelee ohjaajalle.

Ennen astutusreissua en ollut nähnyt Zlatania. Sen sijaan olin nähnyt sen veljistä Ztormin ja Diezelin. Nämä olivat osoittautuneet kokeissa hyväluonteisiksi ja vahvahermoisiksi kolleiksi. Zlatanin ominaisuuksista tiedustellessania Monica Garbeklint mainitsi seuraavaa: "Zlatan on superystävällinen. Hän on hyvin rauhallinen, avoin ja helppo käsitellä" (Monica on käyttänyt urosta siitokseen ja koira oli ollut hänellä joitakin päiviä hoidossa).

Astutusreissulla eri henkilöiltä saamani tiedot Zlatanin hyvästä luonteesta osoittautuivat enemmänkin kuin oikeiksi. En kuullut sen kertaakaan edes haukahtavan tai ääntävän reissun aikana. Se ei edes riehaantunut, vaikka lähellä oli kiimainen narttu. Sen sijaan Elmaa kohtaan se käyttäytyi hienosti herrasmiehen tavoin ja hoiteli astumisen varmasti ja kokemuksella.

Todella hienoa nähdä omin silmin näitä hienoja gordoninsetteriuroksia.
En jaksa olla Zlatanin luonnetta ylistämättä, vaikka juuri tällainenhän uroksen luonne pitääkin olla!

Ulkomuodollisesti Zlatan on metsästyssukuiseksi gordoninsetteriksi melko kookas. Se ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen raskastekoinen. Kooltaan ja ulkomuodoltaan se on melko lähellä rotumääritelmän ihannetta. Suotta se ei ole menestynyt näyttelyssä ja edennyt Ruotsin muotovalioksi!

Pentueen kaksi muutakin urosta on menestynyt näyttelyissä. Nimittäin Ztorm ja Diezel. Ztorm on jo Pohjoismaiden muotovalio ja Diezel keräänyt ensimmäiset sertit Tanskasta sekä Ruotsista. Itse asiassa Zlatan on ollut keskinäisissä näyttelyissä Ztormia parempi, vaikka veljellä onkin korkeammat tittelit. Tämä johtuu siitä, että Zlatan on esiintynyt näyttelyssä melko säästeliäästi.

Myös terveys on ollut hyvä, sillä pentueen viisi lonkkakuvattua koiraa ovat kaikki olleet terveitä tuloksilla 3 * A ja 2 * B. Lisäksi kaksi on PRA- ja CCA-testattu. Molempien tulokset ovat olleet terveet (clear), mikä tarkoittaa, että niiden pennut tulevat olemaan tältä osin terveitä (nämä sairaudet periytyvät resessiivisesti ja sairauden aiheuttama geeni pitää saada molemmilta vanhemmilta). 

Zlatan on hienosti menestyneestä pentueesta. Pentueen urosten ensimmäiset pennut ovat vielä nuoria, mutta lupaavia. Esimerkiksi veljen ensimmäisestä pentueesta jo seitsemän (!) startannutta koiraa on saanut nuortenluokan ensimmäisen palkinnon metsästyskokeesta. Toivotaan, että Zlatanin geenit sopivat yhtä hyvin yhteen Elman kanssa!

- - - - -

Käyttökokeissa Zlatan on saanut (tilanne 10.12.2015)
kenttäkokeet: 2 * UKL 3 (NUO 3), ÖKL 1 & HP (AVO 1 & kunniapalkinto), 
ÖKL 2 ja ÖKL 3; 
tunturikokeet: ÖKL 2 ja ÖKL 3; metsäkokeet: startannut

Näyttelystä on tullut 3 * CERT & ROP, Ruotsin muotovalio ja CACIB
(myöhemmin myös Kansainvälinen, Pohjoismaiden, Tanskan ja Norjan muuotovalio)

Noutokoe on suoritettu (Ruotsissa vaatimus avoimessa luokassa starttaamiseen)

Årets Champion SGSK 2015

HD: A/APRA- ja CCA-vapaa

Komea ja upealuonteinen uros!

Zlatan SKK:n Hunddatassa
Zlatan NKK:n DogWebissä
Zlatan Rasdata.nu:ssa
Zlatanin takana oleva uroslinja

Zlatan

Seisonta peltopyille

Zlatan

Carina ja Zlatan

Zlatan suorastaan palvoo emäntäänsä Carinaa

Vauhtia

Hakua

Tunturissa

Nuorena

Zlatan pentuna metsäreissulla

Talvella

Zlatan on palkittu tunturissa talvella ja syksyllä

Pää

Keväällä

Ensimmäisen avoimen luokan palkinnon jälkeen kelpaa poseerata

Näyttelyssä

Komea uros!

Veljekset

Veljekset näyttelyssä: Zlatan urosten ykkönen ja Ztorm kakkonen

Zlatan on ollut parempi veljesten keskinäisissä mittelöissä,
vaikka veljellä onkin komeammat tittelit. Tämä johtuu siitä,
että kasvattaja on kiertänyt näyttelyitä innokkaammin Ztormin kanssa

Zlatan ja Ztorm

Veljekset Zlatan ja Ztorm

Zlatan

Puronperän-buffi

Zlatan Puronperän-väreissä

Carina ja Zlatan

Talvella

Talvella

Carina & fam

Jouluna 2015

Pohjoismaiden muotovalio

Pohjoismaiden muotovalio -titteli
tuli kolmen Pohjoismaan muotovaliotittelin myötä elokuussa 2017

break

Jotain poimintoja suvusta

Vain

isältä GER MVA Sundowner's Vainilta löytyy mm. 12 koepalkintoa

Darling

emä Zettertjärns Darling on mm. Fjällpokal-finalisti

Nemo

isän isä KANS KVA & KANS MVA Nemo vom Eixelberg
on kaksinkertainen Euroopanmestari (2002 ja 2003)

Tex

emän isä KANS N S KVA & POHJ N S DK MVA Rippys Tex on Pohjoismaiden kaikkien aikojen menestynein gordoninsetteriuros (lue lisää)

Wayne

isän isoisä (isän isän puolelta)
KANS KVA ja KANS MVA Wayne wom Eixelberg
on myös kaksinkertainen Euroopanmestari (1994 ja 1995)

Mayday

isän isoisältä (isän äidin puolelta)
KANS KVA Mayday de la Nantillierélta
löytyy myös Euroopanmestaruus vuodelta 1997

Quasimodo

isoisän isoisä
KANS KVA GER MVA Black Devil's Quasimodo
on kaksinkertainen Euroopanmestari vuosilta 1991 ja 1992

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit