Herra ja hidalgo

Rørosvidda's Konsta

Konsta oli linnunlöytäjänä varmaan yksi parhaimmista koskaan tapaamistani kanakoirista ("Miten Konstalla käy aina tuollainen tuuri, että juuri sille osuu linnut?"). Se palkittiin kaikissa brittiläisten kanakoirien koemuodoissa (metsässä, tunturissa ja kentällä). Tämän lisäksi se oli erinomainen noutaja (mm. noutomestari 2000). Mahdolliset koulutukselliset puutteet Konsta korvasi lahjakkuudellaan ja kovalla metsästysrutiinilla.

Vielä metsästysominaisuuksiakin parempi oli Konstan luonne: se ei koskaan haukkunut tai murissut toisille uroksille. Konsta taisi olla jotain puolentoista vuoden ikäinen, kun Taru ja Jussi kuulivat sen ensimmäisen kerran haukahtavan! Jos uros tuli ärhentelemään Konstalle, se seisoskeli rauhallisesti ja katseli aivan muualle, kohta uhitellut uros alisteli sen vieressä. Meille ei koskaan selvinnyt, miten tämä tapahtui, mutta olihan se uskomattoman hienoa seurata vierestä!

Konstasta voin sanoa ilman muuta sen, että en varmaankaan voi arvioida sitä objektiivisesti, sillä niin paljon olin aikoinaan sen pauloissa ja ihastunut tähän upeaan urokseen!

Vertaansa vailla ollut metsästäjä ja uskomaton uros!

- - - - -

Konstan tiedot Kennelliiton KoiraNetissä

Nuoriherra

Nuoriherra Konsta

Voittajana

Konsta ja Jussi Gordon Race -voittajina 1997

Konsta näyttelyssä

Parivaljakko rotujärjestön erikoisnäyttelyssä 2000
Tuloksena käyttöluokan ykkönen

Noutomestarit

Noutomestari mallia 2000!

Maaotteluedustajana

Maaotteluedustajana rotujärjestön 100-vuotisjuhlamaaottelussa

Konsta oli erityisesti metsämaastossa loistava!
Tässä seisonta teerille Sallassa

Jahtipeli

Hieno koira ja hyviä muistoja...

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit