Poseerausta

Etelä-Pohjanmaan mestaruuskisa 22.10.2011

Syksyn yksi kohokohta eli Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruusskaba kisattiin Kauhavan Alakylän metsästysseuran maastoissa 22.10.  Kisa oli samalla avoimen luokan kenttäkoe.

Nenä oli puolustamassa viime vuoden kakkossijaansa. Starttiviivalle asettui myös Olga, jolla onnistuminen on ollut aikaisemmissa kokeissa niin harmittavan lähellä.

Kisa sujui hienosti. Nenä sai heti ensimmäiseen erään peltopyyseisonnan, mutta paritoverina ollut englanninsetteri hämmensi mukaan seisonnalle ja pinkaisi lintujen perään. Tilanne tulkittiin lopulta vain linnunotoksi ilmaan ampumisesta huolimatta. Melko asiallisesti Nenä jäi kuitenkin paikalleen, vaikka paritoveri provosoi ansiokkaasti peräänmenoon ja olikin saada Nenän mukaansa...

Aamupäivän aikana Olga esitti kaksi seisontaa peltopyyparville, mutta valitettavasti linnut olivat niin arkoja, että ne karkottuivat ilman nostoa. Molemmissa tilanteissa ammuttiin kuitenkin ilmaan ja Olga jäi hienosti aina paikalleen.

Iltapäivällä oli vuorossa "verinen taisto", sillä Olga ja Nenä starttasivat samassa parissa. Erän lopulla tytöt saivat seisonnan rinnakkain karheikon reunaan lähes yhtä aikaa. Tuomari tulkitsi tilanteen Olgan eduksi ja antoi toimintaluvan Janille. Terävän noston jälkeen fasaanikana nousi ja se pudotettiin veteen, mistä Olga nouti linnun todella hienosti. Kolmesta lintutilanteesta ja hienosta noudosta Olga sai palkinnoksi AVO 2:n. Todella hieno suoritus!

Iltapäivän lopuksi käytiin Etelä-Pohjanmaan mestaruuskilpailun finaali. Nenä starttasi finaalissa neljänteen perättäiseen erään ja paukut alkoivat olla jo melko lopussa. Tuloksena kuitenkin E-P:n mestaruuskisan kolmas sija. Ihan kivasti Nenä on siis toipunut pentujen tekemisestä.

Hieno päivä, kun molemmat startanneet kennelin kasvatit onnistuivat!

Olga seisoo

Olgan päivän toinen peltopyyseisonta jokipenkassa
Jani on jo seisonnalla (vasemmalla) ja tuomari menossa tilanteeseen

Olgan vesinouto

Fasaani pudotettiin veteen ja edessä oli vesinouto
Olga teki sen todella upeasti ja suoraviivaisesti!
Edes parinkymmenen metrin päässä ollut sorsa ei sekoittanut pasmoja

Jani ottaa Olgaa vastaan rannalla

Suu messingillä!

Suu on messingillä onnistuneen noudon jälkeen! :o)))))

Hymy ei hyydy

Eikä hymy ihan toviin hyydy...

Jani pokkaa

Jani sai pokata Rutaselta Olgan AVO 2 -palkinnon

Poseerausta

Nenäkin onnistui ja oli E-P:n mestaruuskisan kolmas
Niinpä poseerauksia ja kuvia piti luonnollisesti ottaa,
koska kerran trophyjä tuli molemmille...

Linnun kanssa

Linnun kanssa poseeraamisesta ei tullut mitään, kun tytöt pitivät sitä molemmat omanaan, koskapa seisovatkin yhtä aikaa!

Uusi yritys

Lintu heitettiin eteen kuvan ottamista varten ja sen kyllä Olgasta ja Nenästä näkee - kaiken kaikkiaan hieno päivä

Lehtijuttu

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit